x Oud archief

1% van alle ETH is reeds ingezet op de ‘beacon chain’ van Ethereum 2.0

cryptostheen 2 min lezen

De beacon chain, onderdeel van een bredere, meerfasige overgang naar Ethereum 2.0, bevat sinds deze week meer dan 1,15 miljoen ETH van 3.215 investeerders. Het bedrag is in totaal meer dan $683 miljoen waard.

Ethereum 2.0 moet het consensusmechanisme geleidelijk aan verschuiven van het huidige proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS), waardoor handelaren hun ETH kunnen vergrendelen (voor een nog onbekende periode) om variabele jaarlijkse rendementen te genereren.

Als de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is Ethereum de heerser over het grootste ecosysteem van blockchain-applicaties. Met deze reeks verbeteringen is Ethereum van plan om meer nieuwe en geavanceerde zakelijke en onafhankelijke applicaties mogelijk te maken.

De overgang zou het netwerk sneller, schaalbaarder en goedkoper in gebruik maken – dit is nodig om de vraag op het netwerk aan te kunnen, nu het sentiment rond cryptocurrencies positief wordt en de cryptowereld een grotere institutionele interesse verwacht.

Bron: Ethereum.org

De beacon chain vroeg een vereist minimum van 524.000 ETH voor een succesvolle lancering, waarbij de huidige 1,15 miljoen staked ETH een overschot van 219% vertegenwoordigt. Meer dan 26.000 onafhankelijke transacties zijn naar het depositocontract gestuurd, volgens gegevens van beaconscan.org.

Ondanks de huidige statistieken kende Ethereum 2.0 een trage start. In het begin zagen we dat iets meer dan 50.000 ETH het aanbetalingscontract bereikte ondanks enorme belangstelling voor het protocol. Het sentiment nam echter toe in de weken daarna.

Op 24 november waren de grootste stortingen op Ethereum 2.0 te zien, met meer dan 244.000 ETH staked op één dag, hoewel het in het algemeen een kleiner aantal investeerders zag. 3.700 unieke adressen hebben op 24 november hun Ether ingezet, vergeleken met een dag eerder toen 4.800 unieke handelaren actief waren (maar een lager bedrag bijdroegen).

Ondertussen lijkt Ethereum helemaal klaar voor de volgende fases. Dit zijn Phase 0, Phase 0.5 – Light client, Phase 1 – Data sharding, Phase 1.5 – Fusie en tenslotte Phase 2 – Enshrined VM.


[mcrypto id=”8446″]

08/12/2020 – 02u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.