8 december 2020

1% van alle ETH is reeds ingezet op de ‘beacon chain’ van Ethereum 2.0

Meer dan 1% van het circulerende aanbod van Ethereum zit nu opgesloten in de nieuwe chain van het project, slechts een week na de lancering.

De beacon chain, onderdeel van een bredere, meerfasige overgang naar Ethereum 2.0, bevat sinds deze week meer dan 1,15 miljoen ETH van 3.215 investeerders. Het bedrag is in totaal meer dan $683 miljoen waard.

Ethereum 2.0 moet het consensusmechanisme geleidelijk aan verschuiven van het huidige proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS), waardoor handelaren hun ETH kunnen vergrendelen (voor een nog onbekende periode) om variabele jaarlijkse rendementen te genereren.

Als de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is Ethereum de heerser over het grootste ecosysteem van blockchain-applicaties. Met deze reeks verbeteringen is Ethereum van plan om meer nieuwe en geavanceerde zakelijke en onafhankelijke applicaties mogelijk te maken.

De overgang zou het netwerk sneller, schaalbaarder en goedkoper in gebruik maken - dit is nodig om de vraag op het netwerk aan te kunnen, nu het sentiment rond cryptocurrencies positief wordt en de cryptowereld een grotere institutionele interesse verwacht.

Bron: Ethereum.org

De beacon chain vroeg een vereist minimum van 524.000 ETH voor een succesvolle lancering, waarbij de huidige 1,15 miljoen staked ETH een overschot van 219% vertegenwoordigt. Meer dan 26.000 onafhankelijke transacties zijn naar het depositocontract gestuurd, volgens gegevens van beaconscan.org.

Ondanks de huidige statistieken kende Ethereum 2.0 een trage start. In het begin zagen we dat iets meer dan 50.000 ETH het aanbetalingscontract bereikte ondanks enorme belangstelling voor het protocol. Het sentiment nam echter toe in de weken daarna.

Op 24 november waren de grootste stortingen op Ethereum 2.0 te zien, met meer dan 244.000 ETH staked op één dag, hoewel het in het algemeen een kleiner aantal investeerders zag. 3.700 unieke adressen hebben op 24 november hun Ether ingezet, vergeleken met een dag eerder toen 4.800 unieke handelaren actief waren (maar een lager bedrag bijdroegen).

Ondertussen lijkt Ethereum helemaal klaar voor de volgende fases. Dit zijn Phase 0, Phase 0.5 - Light client, Phase 1 - Data sharding, Phase 1.5 - Fusie en tenslotte Phase 2 - Enshrined VM.


08/12/2020 - 02u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram