x Oud archief

12% van de Amerikaanse volwassenen hebben crypto gebruikt in 2021, volgens een rapport

cryptostheen 1 min lezen

Er wordt beweerd dat meer dan een tiende van de Amerikaanse volwassen bevolking investeerde in of gebruik maakte van cryptomunten tijdens de bull run van vorig jaar.

Beleggers en consumenten uit de Verenigde Staten raken langzaam gewend aan cryptomunten, zo blijkt uit een nieuw rapport van de Fed.

De Federal Reserve heeft gemeld dat 12% van de Amerikaanse volwassenen in 2021 investeerde in cryptocurrencies en 3% ze voor geldoverdrachten gebruikte. Beleggers hadden de neiging om hoge inkomens te hebben en toegang tot traditionele bankdiensten, terwijl mensen die crypto gebruiken voor transactiedoeleinden de neiging hadden om lagere inkomens te hebben en soms geen toegang hadden tot creditcards of bankrekeningen. Terwijl 11% van de Amerikaanse volwassen bevolking cryptocurrencies kocht als een investering, gebruikte 2% ze voor betalingen en aankopen, en 1% gebruikte ze om geld te sturen naar vrienden en familie, aldus het rapport.

46% van de Amerikanen die crypto enkel voor beleggingsdoeleinden kochten, verdiende een jaarsalaris van gemiddeld $100.000, terwijl slechts 29% van hen minder dan $50.000 verdiende. Bovendien vermeldde het rapport dat 89% van de niet-gepensioneerde beleggers pensioensparen had, en 99% van hen een bankrekening had.

Aan de andere kant, van de mensen die crypto gebruiken voor geldoverdrachten, had slechts 24% een inkomen van $100.000 of meer, terwijl 60% minder dan $50.000 per jaar verdiende. Het is vooral vermeldenswaardig dat 27% van de gebruikers voor transacties geen creditcard bezat en dat 13% geen bankrekening had.

Het rapport vermeldde ook dat 6% van de Amerikaanse bevolking geen bankrekening had, waarbij zwarte (13%) en Latijns-Amerikaanse (11%) volwassenen minder kans hadden om een bankrekening te hebben dan de volledige volwassen bevolking.

Voorstanders stellen al lang dat cryptocurrencies een kans bieden aan gemarginaliseerde en bankloze bevolkingsgroepen om met relatief gemak toegang te krijgen tot complexe betalingssystemen. Het rapport kan die bewering ondersteunen, zelfs in landen met ontwikkelde banksectoren zoals de Verenigde Staten.

De belangstelling voor cryptocurrencies nam in 2020 en 2021 een hoge vlucht, aangewakkerd door een bull run die de prijs van Bitcoin (BTC) zag stijgen van $4.000 naar $69.000. Andere digitale activa zoals NFT’s worden ook steeds meer gebruikt, met Steph Curry, Snoop Dogg, Paris Hilton en Mark Cuban onder de beroemdheden die met hun Bored Ape Yacht Club NFT’s paraderen op sociale media.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.