15 februari 2021

$1,89 miljard geliquideerd: prijs van Bitcoin en ETH corrigeren scherp

Meer dan $1,89 miljard aan cryptocurrency futuresposities werd de afgelopen 24 uur geliquideerd toen Bitcoin en Ether sterk daalden.

In de afgelopen 24 uur is $1,89 miljard aan futuresposities geliquideerd nadat Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) sterk zijn gedaald, waarbij BTC op Binance zelfs vlak onder $46.000 terecht kwam.

BTC / USDT (15-minutengrafiek) - Binance // Bron: Tradingview

De meeste liquidaties kwamen van Bitcoin en Ether, die respectievelijk goed waren voor $555 miljoen en $336 miljoen. Maar altcoins zoals XRP, EOS en Litecoin (LTC) zagen ook grote liquidaties toen de markt kelderde.

Liquidaties op verschillende exchanges // Bron: CryptoRank Platform

Het leeuwendeel van de liquidaties gebeurde op Binance, terwijl Bitfinex het minste aantal zag. Dit suggereert dat de eerste wellicht het grootste aandeel aan beginnende handelaren heeft, aldus Paolo Ardoino, chief technology officer van Bitfinex.

"Bitfinex heeft bijna 1 miljard aan openstaande rente, maar een extreem laag liquidatiepercentage in vergelijking met de concurrentie", legt Ardoino uit.

"Finex lijkt handelaren te hebben die de hefboomwerking iets voorzichtiger gebruiken."

Bitcoin was tijdens de correctie relatief veerkrachtig vergeleken met de rest van de markt. Meestal zagen large-cap altcoins en gedecentraliseerde financiële tokens de grootste verliezen, zoals Cosmos (ATOM) en SushiSwap (SUSHI) die in één dag met meer dan 20% daalden.

De markt is waarschijnlijk gecorrigeerd omdat de altcoin-futuresmarkt gedurende een lange periode extreem oververhit was.

In de afgelopen weken zagen veel altcoins op platforms zoals Binance Futures de financieringspercentages stijgen tot ongeveer 0,3% tot 0,7%. Dit is 30 tot 70 keer hoger dan de gemiddelde 0,01%.

Dit is waarschijnlijk de reden achter de relatief kleine daling van Bitcoin van ongeveer 7% in vergelijking met de 20% tot 30% correcties op de altcoin-markt.

Maar in tegenstelling tot Bitcoin vertoonde Ether zwakte op de korte termijn, zelfs toen Bitcoin op weg was naar een nieuw record.

Toen BTC begon te dalen, zag Ether dus een veel groter verlies in vergelijking met Bitcoin, met een daling van 9% in dezelfde periode.

In februari, vooral toen het ETH / BTC -paar kracht vertoonde, zag ETH een kleinere terugval in vergelijking met Bitcoin toen het prijsontdekking (price discovery) betrad. De zwakte van ETH ten opzichte van Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur een negatieve impact gehad op de altcoin-markt.

Stablecoins ratio // Bron: CryptoQuant

Volgens Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, zijn er genoeg stablecoin-reserves op de cryptocurrency exchanges om een nieuwe stap voor Bitcoin teweeg te brengen.

In de cryptomarkt wordt reserve kapitaal vaak opgeslagen in stablecoins in plaats van in contanten of op bankrekeningen, omdat ze veel gemakkelijker en sneller op beurzen kunnen worden ingezet. Ju zei dat het een ideaal moment is om Bitcoin te kopen, aangezien een nieuwe rally waarschijnlijker is. Hij schreef:

“Als u een langetermijninvesteerder bent, is dit het moment om BTC te kopen. Ik weet niet zeker hoeveel correcties er onderweg gaan zijn, maar de on-chain indicator zegt dat er genoeg stablecoins op de beurzen zijn in vergelijking met Bitcoins om nog voorsprong te krijgen."

Naast gunstige fundamentals, beginnen altcoins zich vandaag al snel te herstellen na een capitulatie-achtige correctie.

Na de sterke opluchting van altcoins volgden Bitcoin en Ether, en herstelden zich tot respectievelijk $48.000 en $1.800.

De combinatie van het snelle herstel van altcoins met grote kapitalisatie en de overvloed aan stablecoins op beurzen verhoogt de kans dat de BTC-rally doorgaat.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

15/02/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram