8 juni 2021

22.550 BTC verplaatst van cryptobeurzen terwijl MicroStrategy $400 miljoen gaat ophalen om meer Bitcoin te kopen

De grootste totale hoeveelheid BTC in 2021 werd teruggetrokken van cryptobeurzen, terwijl MicroStrategy geld begon in te zamelen om meer Bitcoin te krijgen. Wat later zakte BTC naar een dieptepunt.

Uit gegevens van het analyseplatform Glassnode blijkt dat maar liefst in totaal 22.550 Bitcoins afgelopen maandag zijn verplaatst van cryptocurrency exchanges. De tweet werd gedeeld door de CIO van Moskovski Capital.

Het totale bedrag aan Bitcoin dat van cryptobeurzen werd afgehaald, bedraagt ​​in totaal bijna $750 miljoen in fiat.

Op dezelfde dag kondigde MicroStrategy aan om $400 miljoen op te halen om meer BTC te kopen. Het bedrijf bood schuldbewijzen aan om in Bitcoin te investeren.

Dit was de tweede inzamelingsactie van het bedrijf dit jaar om de grootste cryptovaluta te kopen op basis van marktkapitalisatie. In februari slaagde het erin om voor hetzelfde doel $1,05 miljard van aandeelhouders aan te trekken.

Bovendien daalde de vlaggenschip cryptocurrency later na de aankondiging naar het niveau van $32.000 samen met het nieuws van de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie die $2,3 miljoen aan Bitcoin in beslag zouden genomen hebben uit de digitale portemonnee van de DarkSide-hackers.

Deze enorme hoeveelheid BTC (22.550 munten) werd waarschijnlijk op de dip gekocht en teruggetrokken in hardware wallets (cold storage). De grafiek laat zien dat de hoeveelheid ingetrokken Bitcoin dit jaar tot nu toe het grootst is geweest.

Instroom en uitstroom van Bitcoin uit cryptobeurzen // Bron: Glassnode

$457 miljoen aan stablecoins gestort na de aankondiging van MicroStrategy

Dezelfde bron deelde ook dat nadat de zakelijke gigant en softwareproducent een persbericht had gepubliceerd over het beginnen met het ophalen van $400 miljoen om Bitcoin te kopen, een bedrag aan stablecoins ter waarde van bijna een half miljard USD werd gestort op crypto exchanges.

Het waarschijnlijke doel van deze stortingen was om Bitcoin of andere cryptocurrencies aan te kopen.

Peter Schiff houdt een bearish peiling over BTC en ETH

Nadat Bitcoin zakte naar het gebied van $32.000, tweette de luidruchtige BTC-hater en ‘gold bug’ Peter Schiff dat hij verwachtte dat het zou blijven dalen en uiteindelijk een waarde van $10.000 zal bereiken.

Hij publiceerde ook een peiling waarin hij zijn half miljoen volgers aanbood om te kiezen welk bearish evenement het eerst zal plaatsvinden: Bitcoin zakt onder de $30.000 of Ethereum keldert onder $2.000.

Tot nu toe heeft 48 procent ervoor gestemd dat Bitcoin als eerste onder de $30.000 komt. 41 procent gelooft echter dat geen van beide zal gebeuren.

In totaal hebben tot nu toe 24.365 respondenten deelgenomen aan de peiling.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


08/06/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram