22 december 2020

$2,3 miljard Bitcoin optiecontracten vervallen op kerstdag

Volgens gegevens van analysebedrijf Skew zullen aanstaande vrijdag voor $2,3 miljard aan Bitcoin optiecontracten aflopen. Dat is het hoogste bedrag ooit.

Een enorm aantal Bitcoin optiecontracten loopt af op de eerste kerstdag. Het grootste bedrag tot nu toe zelfs: 100.000 BTC, volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Skew.

Tegen de huidige prijzen is dat bijna $2,3 miljard aan crypto.

Een Bitcoin optiecontract is een deal waarmee kopers Bitcoin tegen een afgesproken prijs kunnen kopen, ongeacht of de prijs verandert tegen de tijd dat het contract afloopt, wat vele maanden later kan zijn.

Handelaren hoeven de Bitcoin niet te kopen als het contract afloopt; ze hebben gewoon de mogelijkheid om dat te doen.

Het is waarschijnlijk dat kopers maanden geleden optiecontracten zouden hebben gesloten toen Bitcoin goedkoper was.

Maar aanstaande vrijdag, op eerste kerstdag, lopen veel van die optiecontracten af.

Dit betekent dat al die Bitcoin - als het op vrijdag niet is gekocht - wordt vastgehouden of gedumpt. En dit kan prijsvolatiliteit veroorzaken.

Een onderzoeksrapport van CoinMetrics dat in september werd gepubliceerd toen een groot aantal ETH optiecontracten op het punt stonden af ​​te lopen, zei: “Deze gebeurtenis zal waarschijnlijk de hele week extra volatiliteit aan de prijsactie toevoegen, aangezien traders hun blootstelling aan deze posities willen indekken. Voor degene bij wie het werkt, of onderneem eventueel actie op de spotmarkt in afwachting." Hetzelfde geldt voor eerste kerstdag.

Als een handelaar bijvoorbeeld in oktober een optiecontract aanging toen de prijs van Bitcoin iets meer dan $ 10.000 bedroeg, en hij ervoor kiest om de uitbetaling te ontvangen, verdubbelt hij zijn geld meer dan en wil hij misschien de cryptocurrency verkopen. . Dit kan een prijsdaling veroorzaken als veel investeerders hetzelfde doen.

Tegelijkertijd is het mogelijk dat de prijs van Bitcoin niet wijkt. Als Bitcoin niet wordt opgepikt door degenen die het optiecontract zijn aangegaan, loopt het contract gewoon af en mag de prijs niet te veel bewegen.


22/12/2020 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram