20 september 2021

$4,5 miljard toegewezen om het ecosysteem van Hedera Hashgraph uit te breiden

Hedera Hashgraph (HBAR) hoopt de ontwikkeling van zijn ecosysteem te versterken, door een speciaal fonds te lanceren met een waarde van meer dan $4,5 miljard, wat 20% is van de totale muntenvoorraad.

De Hedera Governing Council heeft onlangs aangekondigd dat het 10,7 miljard HBAR, de cryptomunt van Hedera Hashgraph, heeft toegewezen om de ontwikkeling en uitbreiding van het ecosysteem te financieren.

De officiële aankondiging onthulde dat het bedrag ter waarde van ongeveer $4,5 miljard tegen de toenmalige marktprijs van $0,42 meer dan 20% van het totale aanbod van het token vertegenwoordigt.

Interessant is dat de waarde van de 10,7 miljard HBAR enkele sterke stijgingen zag sinds de raad van bestuur de toewijzing goedkeurde tijdens een vergadering op 14 juli. De tokens waren op die datum ongeveer $2 miljard waard.

DeFi, NFT's, CBDC's en iGaming op Hedera

De Hedera Council zei dat het de helft van de fondsen al had toegewezen aan de onlangs opgerichte onafhankelijke HBAR Foundation. De autonome organisatie zou verantwoordelijk zijn voor de verdeling van het resterende bedrag.

Volgens de aankondiging zal de resterende helft van het fonds dat momenteel op de treasury van Hedera (gedecentraliseerde wallet, governance door Hedera Council) staat, worden ingezet voor partnerschappen en andere initiatieven die het ecosysteem zullen versterken.

De stichting zal toezicht houden op het beheer en de ontwikkeling van het Hedera ecosysteem door het verstrekken van subsidies aan ontwikkelaars, startups en andere organisaties met als doel het uitbreiden van het netwerk in sectoren zoals DeFi, NFT’s, CBDC’s en iGaming.

De raad van bestuur van Hedera heeft ook Shayne Higdon gekozen om de stichting te leiden. Higdon is een ervaren leider in de blockchain bedrijfswereld met aanzienlijke ervaring in durfkapitaal en private equity (investeringen in niet-beursgenoteerde bedrijven), daarnaast heeft hij meer dan 40 transacties geleid voor startende bedrijven in deze gerelateerde sectoren.

In een reactie op de ontwikkeling merkte Shayne Higdon op dat Hedera wereldwijd de meest gebruikte public ledger is en dat de nieuw opgerichte HBAR Foundation zal helpen bij het bevorderen van adoptie.

"Onze missie is om een toekomst te financieren waarin ondernemers digitale economieën en ecosystemen vormen die hun eigen activa, identiteiten, gegevens, marktplaatsen en meer controleren. We zijn verheugd om organisaties en teams die deze visie delen te ondersteunen," voegde hij eraan toe.

Het bevorderen van een gedecentraliseerde economie

De Hedera Governing Council is een groep van diverse organisaties die momenteel bestaat uit 23 leden wereldwijd waaronder LG, Google, IBM en Boeing. De raad is verantwoordelijk voor het bestuur van het netwerk, de fondsen en de operationele nodes.

"In onze missie om van het Hedera netwerk de nieuwe standaard voor de gedecentraliseerde economie te maken, is het nu tijd om extra organisaties de bevoegdheid te geven om de adoptie van het netwerk te versnellen. We zijn blij dat de Hedera Governing Council zo'n belangrijke toezegging heeft gedaan om de gedecentraliseerde groei en het gebruik van het netwerk te versnellen," zei Mance Harmon, CEO van Hedera Hashgraph."

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


20/09/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram