x Oud archief

50% van het wereldwijde financiële systeem kan over 10 jaar op Ethereum gebeuren, volgens Pantera Capital

cryptostheen 2 min lezen

Joey Krug, co-chief investment officer van het crypto beleggingsfonds Pantera Capital heeft gezegd dat Ethereum het vooruitzicht heeft om een integrale speler te worden in het wereldwijde financiële systeem.

In een interview met Bloomberg, voorspelde Krug dat meer dan 50% van alle financiële transacties in de financiële sector betrekking zouden kunnen hebben op Ethereum (ETH), verwijzend naar de onderliggende technologie van het digitale activum.

Hij verklaarde dat ondanks Ethereum concurrentie ondervindt, de positie van het platform onaangetast zou kunnen blijven, onder verwijzing naar het gegeven dat er in de toekomst minimale transacties op andere netwerken zouden plaatsvinden.

“Er zijn te veel trade-offs die andere blockchains maken die Ethereum niet maakt aan de gedecentraliseerde kant, die behoorlijk belangrijk zijn. Als je de klok 10 tot 20 jaar vooruit zet, zal een zeer aanzienlijk percentage, misschien zelfs meer dan 50%, van de financiële transacties in de wereld op één of andere manier met Ethereum te maken krijgen,” zei Krug.

Volgens Krug zal, voordat Ethereum de mijlpaal bereikt en de concurrentie van zich afschudt, de voortgaande netwerkontwikkeling een sleutelrol spelen.

Hij denkt dat zodra Ethereum migreert naar het proof-of-stake protocol, het programmeringsplatform als basis zou kunnen dienen voor concurrenten om hun projecten op te ontwikkelen.

In het algemeen is Ethereum één van de meest opvallende platforms geweest die belangrijke doeleinden hebben geregistreerd binnen de sector van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

Als gevolg daarvan is Ether vorig jaar aanzienlijk gestegen. Het netwerk wordt echter nog steeds geconfronteerd met een belangrijk pijnpunt in transactiekosten.

Volgens gegevens verstrekt door Glassnode, bereikte op 10 januari het totaal betaalde wekelijks voortschrijdend gemiddelde een recordhoogte van 558,86 ETH. De vergoedingen zijn blijven stijgen, gezien het feit dat de laatste recordhoogte van de maand op 9 januari was op 557,99 ETH.

Totaal betaalde transactiekosten op Ethereum (1h, 7d MA) // Bron: Glassnode

Opmerkelijk is dat de bezorgdheid over de vergoedingen vooral houders lijkt te treffen die van plan zijn om hun activa te verplaatsen. Zo bereikte het aantal adressen op het netwerk met een saldo groter dan nul gisteren ook een all-time high van 72.411.467 wallets.

Hoewel de metriek kan worden gezien als een mijlpaal voor adoptie, merkte verschillende crypto communities op dat de meeste digitale portemonnees een laag saldo kunnen hebben en houders deze niet meer kunnen overdragen vanwege de hoge kosten.

Momenteel ziet het ernaar uit dat de zware correctie op ETH gestopt is en pogingen doet om zich te stabiliseren boven de $3.000. De opluchting in de markt moet echter voorzichtig worden bekeken, met de meeste handelaren die er niet zijn tijdens het weekend.

Hoewel cryptomunten 24/7 verhandeld worden, vertoont de industrie een verhoogde correlatie met aandelen. En wat er in de aandelenmarkt gebeurt, zou de cryptomarkt vanmiddag kunnen beïnvloeden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.