15 september 2021

$500.000 Bitcoin bull Cathie Wood: Ons vertrouwen in Ether is drastisch gestegen

Cathie Wood van Ark Investment verklaarde dat, naast Bitcoin, het vertrouwen van het bedrijf in Ethereum (ETH) ook sterk is gestegen.

Tijdens Wall Street's SALT conferentie vertelde de CEO van investeringsfirma Ark Invest, Cathie Wood, aan CNBC dat Bitcoin (BTC) volgens haar waarschijnlijk zal vertienvoudigen binnen de komende vijf jaar en zal stijgen tot meer dan $500.000.

Ze verklaarde echter ook dat Ark's vertrouwen in Ethereum (ETH) ook een stuk is toegenomen.

"Ons vertrouwen in Ether is drastisch gestegen"

De reden hiervoor, zo legde Wood uit, was het begin van de overgang van Ethereum van het proof-of-work (PoW) consensus algoritme naar een proof-of-stake (PoS) algoritme. De overgang begon met de lancering van de Ethereum 2.0 zero fase op 1 december en recentelijk, na de London hard fork, geïmplementeerd op 5 augustus.

De fork (ook bekend als EIP-1559) heeft, onder andere, een burn-mechanisme voor transactiekosten op de Ethereum blockchain mogelijk gemaakt, wat de start is om van Ethereum een deflatoire valuta te maken.

Eerder kondigde Cathie Wood begin augustus haar steun aan voor Ethereum en DeFi dApps gebaseerd op dit blockchainnetwerk.

Ark heeft geïnvesteerd in Ether via Grayscale

Onder de crypto-activa, heeft Ark fondsen geïnvesteerd in het Grayscale Ethereum Trust - Ark bezit aandelen van ETHE - ter waarde van miljoenen dollars. Op 30 juni had het beleggingsfonds 721.936 ETHE in handen, wat toen $16,2 miljoen waard was.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Op het moment van schrijven, wordt de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), verhandeld op $3.438 volgens gegevens van Coingecko.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

15/09/2021 - 14u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram