Dutch Crypto News
15 september 2021

$500.000 Bitcoin bull Cathie Wood: Ons vertrouwen in Ether is drastisch gestegen

Cathie Wood van Ark Investment verklaarde dat, naast Bitcoin, het vertrouwen van het bedrijf in Ethereum (ETH) ook sterk is gestegen.

Tijdens Wall Street's SALT conferentie vertelde de CEO van investeringsfirma Ark Invest, Cathie Wood, aan CNBC dat Bitcoin (BTC) volgens haar waarschijnlijk zal vertienvoudigen binnen de komende vijf jaar en zal stijgen tot meer dan $500.000.

Ze verklaarde echter ook dat Ark's vertrouwen in Ethereum (ETH) ook een stuk is toegenomen.

"Ons vertrouwen in Ether is drastisch gestegen"

De reden hiervoor, zo legde Wood uit, was het begin van de overgang van Ethereum van het Proof of Work (PoW) consensus algoritme naar een Proof of Stake (PoS) algoritme. De overgang begon met de lancering van de Ethereum 2.0 zero fase op 1 december en recentelijk, na de London hard fork, geïmplementeerd op 5 augustus.

De fork (ook bekend als EIP-1559) heeft, onder andere, een burn-mechanisme voor transactiekosten op de Ethereum blockchain mogelijk gemaakt, wat de start is om van Ethereum een deflatoire valuta te maken.

Eerder kondigde Cathie Wood begin augustus haar steun aan voor Ethereum en DeFi DApps gebaseerd op dit blockchain-netwerk.

Ark heeft geïnvesteerd in Ether via Grayscale

Onder de crypto-activa, heeft Ark fondsen geïnvesteerd in het Grayscale Ethereum Trust - Ark bezit aandelen van ETHE - ter waarde van miljoenen dollars. Op 30 juni had het beleggingsfonds 721.936 ETHE in handen, wat toen $16,2 miljoen waard was.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Op het moment van schrijven, wordt de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), verhandeld op $3.438 volgens gegevens van Coingecko.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

15/09/2021 - 14u30
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram