28 mei 2021

$560 miljoen aan ETH gestort op het depositocontract van Ethereum 2.0 in slechts 2 dagen

De afgelopen twee dagen is voor meer dan $560 miljoen aan Ether gestort op het contract voor Ethereum 2.0, wat lijkt op een aanzienlijke versnelling.

Tussen 25 en 27 mei werd ongeveer 220.000 ETH gestort, waarmee het totaal van 4,94 miljoen op 5,16 miljoen ETH kwam. Dat is bijna $13 miljard waard tegen de huidige prijs, of circa 5% van het totale aanbod dat momenteel 116 miljoen bedraagt.

Depositocontract voor Ethereum 2.0 // Bron Etherscan.io

Met ETH staking wordt effectief Ether uit de omloop gehaald omdat het niet kan deelnemen aan prijsbewegingen, aangezien het wordt vergrendeld tot enige tijd na de aanloop naar Ethereum 2.0 waarbij het blockchainnetwerk volledig wordt omgezet in proof-of-stake (PoS).

Desondanks wacht nog eens 327.776 ETH om te staken met meer dan 10.000 validators in de wachtrij, een bedrag ter waarde van bijna $1 miljard tegen de huidige prijzen.

De prijsdaling van ETH lijkt nieuwe stakers niet te hebben afgeschrikt, maar integendeel, de ietwat recentelijke curve die hierboven is afgebeeld, suggereert dat de belangstelling voor staking is toegenomen.

Dat kan enig teken van vertrouwen tonen bij houders op middellange tot lange termijn die dagelijkse of wekelijkse prijsbewegingen als storend zouden kunnen zien, in plaats van zich te richten op maanden of jaren.

Het kan zijn dat ze van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om tijdens deze dip te accumuleren in de plaats van te speculeren op de prijs en er voor kiezen om dividenden te verdienen door middel van staking, ondanks dat zowel de Ethereum tokens als de 'dividenden' enige tijd geblokkeerd blijven.

Dit suggereert dus dat het sentiment op middellange tot lange termijn bullish blijft, terwijl het vastgezette bedrag in het depositocontract in een aanzienlijk tempo blijft stijgen.


28/05/2021 - 16u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram