x Oud archief

$560 miljoen aan ETH gestort op het depositocontract van Ethereum 2.0 in slechts 2 dagen

cryptostheen 1 min lezen

Tussen 25 en 27 mei werd ongeveer 220.000 ETH gestort, waarmee het totaal van 4,94 miljoen op 5,16 miljoen ETH kwam. Dat is bijna $13 miljard waard tegen de huidige prijs, of circa 5% van het totale aanbod dat momenteel 116 miljoen bedraagt.

Depositocontract voor Ethereum 2.0 // Bron Etherscan.io

Met ETH staking wordt effectief Ether uit de omloop gehaald omdat het niet kan deelnemen aan prijsbewegingen, aangezien het wordt vergrendeld tot enige tijd na de aanloop naar Ethereum 2.0 waarbij het blockchainnetwerk volledig wordt omgezet in proof-of-stake (PoS).

Desondanks wacht nog eens 327.776 ETH om te staken met meer dan 10.000 validators in de wachtrij, een bedrag ter waarde van bijna $1 miljard tegen de huidige prijzen.

De prijsdaling van ETH lijkt nieuwe stakers niet te hebben afgeschrikt, maar integendeel, de ietwat recentelijke curve die hierboven is afgebeeld, suggereert dat de belangstelling voor staking is toegenomen.

Dat kan enig teken van vertrouwen tonen bij houders op middellange tot lange termijn die dagelijkse of wekelijkse prijsbewegingen als storend zouden kunnen zien, in plaats van zich te richten op maanden of jaren.

Het kan zijn dat ze van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om tijdens deze dip te accumuleren in de plaats van te speculeren op de prijs en er voor kiezen om dividenden te verdienen door middel van staking, ondanks dat zowel de Ethereum tokens als de ‘dividenden’ enige tijd geblokkeerd blijven.

Dit suggereert dus dat het sentiment op middellange tot lange termijn bullish blijft, terwijl het vastgezette bedrag in het depositocontract in een aanzienlijk tempo blijft stijgen.

[mcrypto id=”8446″]

28/05/2021 – 16u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.