13 november 2021

58% van de ontwikkelaars van videogames maakt al gebruik van blockchain, volgens nieuw onderzoek

Games zijn tot nu toe pay-to-play geweest, maar blockchain en NFT's zijn hier om dat te veranderen naar play-to-earn.

Uit een nieuw onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk blijkt dat de meeste bedrijven van videogames al zijn begonnen met het verkennen van blockchaintechnologie voor hun aankomende titels.

In opdracht van blockchainplatform Stratis (STRAX) en uitgevoerd door onderzoeksbureau Opinium, werden in het nieuwe onderzoek 197 ontwikkelaars van videogames in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ondervraagd. Uit de resultaten bleek dat 58% van de ontwikkelaars is begonnen met het gebruik van blockchaintechnologie en bijna de helft van de respondenten (47%) is begonnen met het integreren van digitale verzamelobjecten of non-fungible tokens (NFT's).

Het onderzoek geeft aan dat ontwikkelaars vertrouwen hebben in blockchain en NFT's, aangezien tweederde van de studio's verwacht dat blockchain binnen de komende twee jaar de boventoon zal voeren in de gamingindustrie. Terwijl 72% van de respondenten overweegt om blockchain en NFT's te gebruiken in aankomende games, is meer dan de helft (56%) van plan om de nieuwe technologie binnen een periode van 12 maanden toe te passen.

Stratis CEO Chris Trew legde uit dat blockchain, tokens en NFT's, vitale technologieën zijn voor nieuwe digitale werelden (metaverses) en de beste gamingervaringen. "Ze stellen spelers in staat om een belang te bezitten in de games die ze spelen door bijvoorbeeld land te kopen binnen een metaverse game als een NFT of een auto in een racegame," zei hij.

"Historisch gezien waren games pay-to-play en kwam de waarde alleen toe aan bedrijven en platforms. Blockchain en NFT's zetten deze situatie op zijn kop," voegde Trew eraan toe.

De top drie voordelen van blockchain voor de gamingindustrie zijn een innovatieve gameplay (61%), het veiligstellen van waarde voor spelers door geld in het spel te houden (55%) en het belonen van spelers met echte waarde (54%), aldus het onderzoek.

Terwijl ontwikkelaars van indie games, die niet ondersteunt worden door grote bedrijven, als eerste naar blockchain en NFT's grepen, met ongeveer 20 van hen die werken met Stratis blockchain, gelooft Trew dat grote ontwikkelaars, ook wel bekend als AAA-bedrijven, niet ver achter zullen blijven. Grote namen als Ubisoft en EA hebben al aangekondigd interesse te hebben in de technologie en Epic Games heeft blockchain games verwelkomd op zijn platform.

De interesse van gamingontwikkelaars in blockchaintechnologie richt zich op decentrale financiën of GameFi (57%), het play-to-earn model (46%), NFT's die in-game items als eigendom aanbieden (44%) en in-game digitale valuta (42%).

Ontwikkelaars zullen rekening houden met het netwerkeffect van play-to-earn games, of spelers zullen simpelweg migreren naar games die hen belonen voor hun tijd, aldus Trew.

"Gamers zijn gepassioneerd. Hen de kans geven om belangen te hebben in het spel, om geld te kunnen verdienen in de metaverse net zoals je dat in de echte wereld kunt, is revolutionair."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram