15 november 2020

$6 miljoen gestolen van DeFi-protocol - Value DeFi

Decentralized Finance (DeFi) -protocol Value DeFi werd voor ongeveer $6 miljoen bestolen, mogelijk als gevolg van een ‘flash loan attack’, een hackaanval dat vaak wordt gezien in de snelgroeiende DeFi sector.

Net het gedecentraliseerde financieringsprotocol Value DeFi tweette dat het erg enthousiast is over hun meest recente innovatie, de MultiStables Vault, en ze ernaar streven om ervoor te zorgen dat uw geld altijd SAFU is met hun vaults. Veel emoji's en vol trots.

En nu, een dag later: "De MultiStables Vault was het slachtoffer van een complexe aanval die resulteerde in een nettoverlies van $6 miljoen. We werken momenteel aan een plan en onderzoeken manieren om de impact op onze gebruikers te verminderen."

In de verwante Telegram groep was er een mengeling van stress en angst. Het gebruikelijke: sommige leden van de gemeenschap zijn nog steeds verdoofd door de hack, en anderen haasten zich om angst, onzekerheid en twijfel (FUD) te verspreiden.

Value Liquidity Chart //CoinMarketCap

Het lijkt erop dat de aanval te wijten was aan een flitslening (flash loan). De aanvaller sloot een flash loan af om de prijzen van tokens in de financieringskluizen te beïnvloeden, kocht ze vervolgens voor een lage prijs en betaalde de lening terug, wat een winst opleverde.

De MultiStables Vault zou de volgende voordelen hebben: "1) Preventie van flash loan attacks 2) Preventie van nep-tokens 3) Preventie van herintredingsaanvallen." Het bleek dus uiteindelijk geen van deze te hebben.

Justin Bebis, een lid van Value DeFi vertelde: "Het team bestaat uit een stel geweldige jongens, het communitybeheer was ongeveer het beste dat ik heb gezien … ze huurden communityleden in, promootte samenwerking binnenin de community en boekte elke week fantastische vooruitgang. Ik betwijfel of ze het hierna zullen opgeven, maar het is triest om te zien dat de gemeenschap uit elkaar wordt gerukt."

'Prod', de communitymanager van Value DeFi zei: "We zullen niet opgeven, we zullen een plan ontwikkelen en blijven doorgaan."

En toen ontplofte de bom, de prijs van het token viel naar een laagtepunt van $1,85.


15/11/2020 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram