x Oud archief

$6 miljoen gestolen van DeFi-protocol - Value DeFi

cryptostheen 1 min lezen

Net het gedecentraliseerde financieringsprotocol Value DeFi tweette dat het erg enthousiast is over hun meest recente innovatie, de MultiStables Vault, en ze ernaar streven om ervoor te zorgen dat uw geld altijd SAFU is met hun vaults. Veel emoji’s en vol trots.

En nu, een dag later: “De MultiStables Vault was het slachtoffer van een complexe aanval die resulteerde in een nettoverlies van $6 miljoen. We werken momenteel aan een plan en onderzoeken manieren om de impact op onze gebruikers te verminderen.”

In de verwante Telegram groep was er een mengeling van stress en angst. Het gebruikelijke: sommige leden van de gemeenschap zijn nog steeds verdoofd door de hack, en anderen haasten zich om angst, onzekerheid en twijfel (FUD) te verspreiden.

Value Liquidity Chart //CoinMarketCap

Het lijkt erop dat de aanval te wijten was aan een flitslening (flash loan). De aanvaller sloot een flash loan af om de prijzen van tokens in de financieringskluizen te beïnvloeden, kocht ze vervolgens voor een lage prijs en betaalde de lening terug, wat een winst opleverde.

De MultiStables Vault zou de volgende voordelen hebben: “1) Preventie van flash loan attacks 2) Preventie van nep-tokens 3) Preventie van herintredingsaanvallen.” Het bleek dus uiteindelijk geen van deze te hebben.

Justin Bebis, een lid van Value DeFi vertelde: “Het team bestaat uit een stel geweldige jongens, het communitybeheer was ongeveer het beste dat ik heb gezien … ze huurden communityleden in, promootte samenwerking binnenin de community en boekte elke week fantastische vooruitgang. Ik betwijfel of ze het hierna zullen opgeven, maar het is triest om te zien dat de gemeenschap uit elkaar wordt gerukt.”

‘Prod’, de communitymanager van Value DeFi zei: “We zullen niet opgeven, we zullen een plan ontwikkelen en blijven doorgaan.”

En toen ontplofte de bom, de prijs van het token viel naar een laagtepunt van $1,85.


15/11/2020 – 01u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.