x Oud archief

$750 miljoen aan Bitcoin teruggetrokken van handelsbeurzen na bloedbad tot $30.000

cryptostheen 2 min lezen

19 mei 2021 zal in de geschiedenis blijven als één van de steilste correcties in de cryptocurrency-markt. Bitcoin viel binnen enkele minuten hard naar beneden met een verbazingwekkend bedrag van $10.000, voordat het kort daarna terugkaatste als een speer. Terwijl duizenden handelaren de nadelige gevolgen van de verhoogde volatiliteit voelden, maakten grotere beleggers van de gelegenheid gebruik om de dip te kopen, aangezien $750 miljoen aan BTC binnen enkele minuten uit cryptobeurzen werd overgeheveld.

De volatiele aard van de crypto-industrie sloeg gisteren hard toe. De primaire cryptocurrency daalde van meer dan $40.000 naar het laagste prijsniveau sinds januari op $30.000. Het was een plotselinge prijsdaling die de altcoins nog erger hebben beïnvloed – 30% tot 50% dalingen waren te zien voor onder andere Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Ripple (XRP) en meer.

Afgezien van het veroorzaken van enorme pijn bij leveraged traders met meer dan $8 miljard aan liquidaties in 24 uur, schoot het totale spot trading volume omhoog. Gegevens van het analysebedrijf Skew toonden aan dat het spotvolume voor het handelspaar BTC / USD een record bereikte van ongeveer $9 miljard. Aanvullend tonen gegevens van BitcoinTradeVolume.com dat het totale BTC Spot volume (inclusief Binance) in de afgelopen 24 uur meer dan $26 miljard bedraagt.

BTC / USD Spotvolume // Bron: Skew

Tijdens de vorige recente correcties, misschien met Elon Musk, Tesla en China als katalysator, gaven gegevens aan dat zogenaamde kortetermijnbeleggers (die BTC minder dan een jaar vasthielden) degenen waren die het grootste deel verkochten, zelfs met verlies.

Tegelijkertijd toonden on-chain gegevens aan dat grotere investeerders, meestal whales genoemd, BTC bleven opstapelen. Dat lijkt nu ook het geval te zijn. Volgens Glassnode hebben dergelijke houders binnen enkele minuten voor ongeveer $750 miljoen aan Bitcoin uit cryptobeurzen gehaald.

Bitcoin-opnames van handelsbeurzen // Bron: Glassnode

Sommigen beweren dat deze opnames afkomstig waren van institutionele beleggers die hun belangen in Bitcoin verdubbelden. Deze theorie kreeg ondersteuning van de Bitcoin Coinbase premie.

De grootste crypto exchange in de VS is één van de meest toegankelijke locaties voor Amerikaanse instellingen om BTC aan te kopen. Wanneer het platform een aanzienlijke instroom van kooporders ziet, die veel hoger is dan op andere beurzen, ontstaat er een prijsverschil dat bekend staat als Coinbase premium.

Bitcoin Coinbase premie // Bron: CryptoQuant

Gegevens van CryptoQuant laten zien dat terwijl BTC naar zijn dagelijkse dieptepunt tuimelde, de statistiek in een negatief gebied terechtkwam. Toen het stof echter was neergedaald en Bitcoin zijn waarde begon terug te winnen, ging de Coinbase Premium naar een nieuw record van meer dan 7,5%. De analysebron concludeerde dat “hoe hoger de premie, hoe sterker de koopdruk op de spotmarkt van Coinbase.”

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

20/05/2021 – 12u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.