27 april 2022

80% van de institutionele beleggers verwacht dat crypto in 10 jaar traditionele investeringen zal inhalen

Terwijl de adoptie van cryptomunten toeneemt en digitale activa steeds meer geaccepteerd worden door organisaties en bedrijven, heeft een recente studie uitgewezen dat investeerders, zowel retail als institutioneel, zeer bullish zijn over de toekomst van de markt.

80% van de institutionele beleggers heeft zelfs gezegd dat ze geloven dat crypto als activaklasse de traditionele investeringsvehikels in het volgende decennium zal inhalen, volgens de eerste bevraging Crypto Pulse van cryptobeurs Bitstamp, waarvan de samenvatting op 26 april werd gepubliceerd.

Aan de andere kant heeft een veel lager percentage van de particuliere beleggers dezelfde overtuiging geuit over digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) die traditionele beleggingsactiva zullen inhalen, hoewel dit nog steeds een meerderheid van 54% representeert.

Dat gezegd hebbende, heeft 71% van de institutionele beleggers gezegd dat ze cryptomunten zien als een activaklasse, tegenover 65% van de particuliere beleggers. 67% procent van de particuliere beleggers zei ook dat ze geloven dat crypto een betrouwbare investering is, tegenover 11% die overtuigd was dat het onbetrouwbaar is.

Bovendien is 88% van de institutionele beleggers en 75% van de particuliere beleggers ervan overtuigd dat crypto deze tijden een universele en mainstream adoptie zal kennen, zo blijkt uit het onderzoek.

Crypto op weg naar de mainstream

Wereldwijde studies wezen tot nu toe 2021 ook aan als een doorbraakjaar voor de crypto-industrie omdat het een jaar was waarin de meerderheid van de institutionele respondenten de ruimte betraden.

Interessant genoeg komen veel van die vaststellingen overeen met het onderzoek van Bitstamp dat de adoptie van cryptomunten in een "ongekend tempo" zag gebeuren.

Julian Sawyer, de CEO van Bitstamp, gaf commentaar op de bevindingen van het onderzoek en zei dat:

"De adoptie van crypto en andere digitale activa gaat in een ongekend tempo vooruit. In de afgelopen paar jaar zijn cryptocurrencies verhuisd van de rand van het financiële ecosysteem naar voor in het centrum van alledaagse investeringen, met veel van de grootste handelsplatformen ter wereld die nu tegemoetkomen aan zowel retail- als institutionele klanten."

Tot slot, zoals Sawyer uitlegde:

"We hebben de interesse zien toenemen in de jaren na de pandemie en crypto maakt nu deel uit van het bredere gesprek in wereldwijde macro-economische zaken. Onze bevraging toont iets aan waar we al lange tijd voor pleiten: het praten over het overleven van digitale activa is definitief voorbij - de vraag gaat nu over evolutie."

Aan het onderzoek namen 28.563 mensen deel uit 23 landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Onder hen waren 5.450 institutionele besluitvormers op het gebied van beleggingsstrategieën, terwijl 23.113 retailbeleggers deelnamen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram