14 december 2021

96 private keys ter waarde van $140 miljoen gestolen van Vulcan Forged (PYR)

Vulcan Forged is een platform voor crypto gaming, dat wallets aanmaakt namens zijn gebruikers. Een aanvaller kreeg toegang tot 96 van deze wallets, waardoor 23,7% van de circulerende voorraad tokens van het project is gestolen.

Er werden gisteren 96 private keys gestolen van het gamingplatform Vulcan Forged (PYR), waardoor de aanvaller $140 miljoen aan cryptocurrencies kon wegsluizen.

Vulcan Forged biedt een brede waaier aan mogelijkheden. Het is in de eerste plaats een gamestudio, die zes verschillende op blockchain gebaseerde games aanbiedt. Maar het heeft ook een NFT-marktplaats en zijn eigen gedecentraliseerde beurs, waar gebruikers PYR kunnen verhandelen.

Wanneer iemand een account registreert bij Vulcan Forged, creëert het platform een set blockchain wallets voor hen op de blockchainnetwerken van Ethereum, Polygon en VeChain. In plaats van de gebruiker zijn eigen private keys te laten beheren, doet het platform dat namens hem.

Volgens de eigen wiki van het project werkt het met wallet management service Venly (voorheen Arkane Network) om zijn wallets te maken - een service die ook wordt gebruikt door Atari, Matic en de blockchain game Alliance.

"Venly Servers of oplossingen zijn niet gecompromitteerd. Het Venly team is actief het Vulcan Forged team aan het helpen met data analyses om hen te helpen deze ongelukkige gebeurtenis te begrijpen en herstellen. Officiële communicatie zal spoedig volgen," aldus Venly CEO Tim Dierckxens.

Dumping op de DEX van Uniswap

De 96 wallets die werden getroffen bevatten 4,5 miljoen PYR, met een waarde van $140 miljoen op het moment van de aanval. Dat is 9% van de totale voorraad tokens van het project, volgens gegevens van CoinGecko, en 23,7% van de circulerende voorraad. Andere activa, waaronder Ether (ETH) en Polygon (MATIC) zijn ook meegenomen.

Nadat de exploit werd ontdekt - maar voordat deze werd aangekondigd - vertelde Vulcan Forged zijn community om fondsen te verwijderen uit de liquiditeitspools op gedecentraliseerde beurzen. Dit zou het moeilijker maken voor de aanvaller om de fondsen te gelde te maken, zonder gebruik te maken van gecentraliseerde beurzen waar ze mogelijk identiteitsdocumenten nodig hebben.

Desondanks heeft de aanvaller aanzienlijke hoeveelheden PYR verkocht voor ETH, door kleine hoeveelheden tokens per keer te verkopen. Maar ze hebben nog steeds iets minder dan de helft (2 miljoen PYR) onaangeroerd in één wallet zitten.

Deze verkoopdruk heeft de prijs van PYR doen dalen. Het token stond op $31 voor de aanval en staat nu onder de $23 - een daling van meer dan 24%.

Vulcan Forged heeft gezegd dat de schatkistreserve van het project zal aangesproken worden om PYR en LAVA tokens naar de getroffenen te sturen. Zij zullen accounts moeten opzetten bij MetaMask en zullen de tokens daar ontvangen. Iedereen bij wie ETH of MATIC werd gestolen, zal het equivalente bedrag in PYR ontvangen. Op het moment van schrijven is het grootste deel van de fondsen reeds terugbetaald. Het team achter het project vertelde verder:

"We hebben contact opgenomen met alle exchanges om dat adres op de zwarte lijst te zetten. Het lijkt er ook op dat de eigenaar van de wallet mogelijk in het verleden KYC-verificatie zou gedaan hebben op een exchange waarmee we nu in contact zijn."

Het voegde eraan toe dat de huidige semi-custodial oplossing wordt verwijderd uit het platform van Vulcan Forged - wat betekent dat gebruikers in de toekomst zelf voor hun eigen private keys moeten zorgen.


Crypto wallets zijn applicaties die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram