x Oud archief

Aandelen van Coinbase vanaf 14 april verhandelbaar op NASDAQ onder de ticker 'COIN'

cryptostheen 2 min lezen

Coinbase heeft officieel verklaard dat het via een directe notering openbaar zal worden gemaakt. De cryptocurrency exchange deed de aankondiging via een blogpost die op 2 april werd gepubliceerd. De beursnotering vindt plaats op NASDAQ onder de ticker ‘COIN’ op 14 april.

Coinbase heeft een paar weken eerder een registratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De regelgevende instantie heeft het nu op 1 april bekrachtigd. Het handelsplatform zegt dat het verwacht dat het zal worden genoteerd als een Klasse A -aandeel, wat meestal betekent dat het meer voordelen heeft als het gaat om stemrechten, dividenden en andere aspecten.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft in de weken voorafgaand een gesloten verkoop van aandelen gehouden, wat leidde tot een waardering van maar liefst $90 miljard.

Hoe populair het ook is, andere beurzen bieden concurrentie. Deze omvatten op regelgeving gerichte Gemini en het Aziatisch gedomineerde Binance. De digitale valutamarkt is nog vrij jong en de komende jaren zullen we waarschijnlijk nog veel ups en downs meemaken.

Coinbase zijn verleden is echter niet helemaal onbesproken. Het bedrijf achter de exchange is de afgelopen 18 maanden onder vuur komen te liggen door meerdere incidenten.

CEO Brian Armstrong kreeg veel kritiek voor een open brief waarin hij de onverdraagzaamheid van het bedrijf beschrijft om politieke meningen op het werk te tonen. De zaken werden erger toen de New York Times een stuk publiceerde waarin de huidige en voormalige werknemers over racisme en discriminatie klaagden.

Wie is nog kandidaat?

Deze ontwikkeling maakt Coinbase op dit moment waarschijnlijk het grootste cryptobedrijf ter wereld. Verschillende bedrijven overwegen om naar de beurs te gaan, maar geen enkele speler heeft zoveel blootstelling en slagkracht als Coinbase.

Maar liefst 8 bedrijven toonden tot op vandaag interesse. Dit omvat een andere cryptocurrency exchange Gemini, die ook behoorlijk populair is in de VS. Een andere prominente naam in de branche die hetzelfde overweegt, is het handelsplatform eToro.

De enorme belangstelling voor een aandelennotering geeft aan dat bedrijven willen profiteren van de grote belangstelling voor de cryptomarkt.


[mcrypto id=”8342″]

Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

04/04/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.