x Oud archief

Aantal adressen met ten minste 1 Bitcoin zijn gedaald door dumpende whales

cryptostheen 2 min lezen

Het aantal adressen met ten minste één hele Bitcoin daalde met bijna 1.000 toen whales hun activa dumpten in de nasleep van een sell-off eerder deze week.

Dit is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat Bitcoin in de nacht van 25 november is gedaald van ongeveer $18.700 naar ongeveer $17.100.

Die crash kan mogelijk deels veroorzaakt zijn toen OKEx de opnames hervat hadden nadat de oprichter uit hechtenis was genomen en toen $1,3 miljard aan Bitcoin-opties gisteren afliep. Op het moment van schrijven is de huidige prijs van Bitcoin $17.585.

Gegevens van analysebedrijf Glassnode suggereren dat het totale aantal zogenaamde “wholecoiners” ruwweg gecorreleerd is met de prijs, in die zin dat de dalingen en stijgingen de neiging hebben om op één lijn te komen, maar dat het aantal wholecoiners over het algemeen veel minder fluctueert.

Dat kun je het duidelijkst zien tijdens de Bitcoin-explosie van 2017, toen de prijs exponentieel steeg en het aantal mensen dat meer dan één Bitcoin in handen had, in mindere mate toenam.

Al komt het niet altijd overeen: toen de prijzen in 2014 daalden, sprongen steeds meer adressen over de 1 BTC. En in september van dit jaar daalde het aantal adressen juist met bijna 15.000, ondanks een relatief stabiele prijs.

Aantal Bitcoin-adressen met ≥ 1 BTC op 26 november elk jaar // Bron: Glassnode

Maar in grote lijnen heeft het aantal wholecoiners een langzaam, opwaarts traject gevolgd vanaf 2009, toen Bitcoin voor het eerst werd geïntroduceerd, tot nu, in 2020.

Aantal Bitcoin-adressen met ≥ 1 BTC (7 dagelijks gemiddelde) // Bron: Glassnode

Dit aantal vertegenwoordigt een behoorlijk deel van de meer dan 32 miljoen adressen die een waarde hebben in Bitcoin, en de overgrote meerderheid van de marktkapitalisatie van Bitcoin.

Samen zijn wholecoiners verantwoordelijk voor meer dan $300 miljard van de totale $320 miljard die er is.

De prijzen van BTC stijgen en dalen, maar het cumulatieve vermogen van handelaren blijft stijgen. Ondanks de recente hapering schommelt het aantal adressen met ten minste één hele Bitcoin nog steeds rond de 820.000.


[mcrypto id=”8342″]

29/11/2020 – 03u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.