27 december 2021

Aantal Bitcoin (BTC) op cryptobeurzen droogt op naar 6,3% van de totale voorraad

De circulerende voorraad van Bitcoin op exchanges is tegen het einde van 2021 gedaald, waarbij december gemiddeld de laagste maand in jaren was.

Het aantal Bitcoin (BTC) die in circulatie komt, daalt sinds de block halving van 2020, waarbij de toegang om Bitcoin te verwerven op cryptobeurzen ook afneemt. In de tweede helft van 2020 (rond oktober) was het aantal Bitcoin op exchange wallets echter goed voor 9,5% van het totale aanbod. Dit percentage was in juli 2021 gedaald tot 7,3% en in december was dit nog maar 6,3% van de Bitcoin supply. Momenteel zou er nog ruwweg 1,3 miljoen BTC op de crypto wallets van beurzen worden gehouden.

Volgens een nieuwe studie van CryptoRank, domineren de grootste wereldwijde cryptoplatforms de exchanges waar BTC wordt bewaard. Het is echter vermeldenswaardig dat Coinbase, hoewel het nog steeds de populairste cryptobeurs is in termen van de totale Bitcoin die in zijn portemonnees wordt gehouden, gedurende het jaar wat van zijn slagkracht heeft verloren. Volgens CryptoRank was Coinbase vroeger goed voor iets meer dan 50% van de Bitcoin op exchanges, maar dat aantal is vervolgens gedaald tot 44,2%. Binance heeft ongeveer 25% van die hoeveelheid BTC op zijn handelsplatform staan, terwijl Bitfinex op de laagste trede staat met 14,6% van de Bitcoin op cryptobeurzen die op het platform staat.

Bitcoin (BTC) op wallets van cryptobeurzen // Bron: Cryptorank

Deze on-chain data komt op de hielen van een reeks bullish prijsindicaties die samenvallen met de hogere waarde van Bitcoin. Om te beginnen is de illiquide voorraad aan het toenemen, met een maandelijkse hoeveelheid van 100.000 BTC die verandert van een "liquide" naar een "illiquide" staat.

Hoewel veel beleggers ervoor kiezen om hun BTC te bewaren op beurzen - een techniek die bekend staat als 'hot storage' - bestaat het risico dat het overdragen van de private keys van uw Bitcoin aan een beurs of derde partij uw bezittingen kwetsbaar maakt voor aanvallen of hacks. Als BTC wordt bewaard in 'cold storage' of een combinatie van beide, zijn er veiligheidsprocedures om de Bitcoin zo veilig mogelijk te houden tegen hacks. Desondanks is het vaak zo dat voor heel wat mensen het opslaan van cryptosleutels op een exchange meer veiligheidsgarantie kan bieden als we kijken naar het hoog aantal gevallen waarbij gebruikers toegang verloren tot hun cryptomunten.

Het doet ons terugdenken aan de poging van Andreas Antonopolous - prominent verdediger van Bitcoin en auteur van o.a. Mastering Bitcoin - om van "niet je sleutels, niet je Bitcoin" een dagelijkse mantra te maken.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Crypto wallets zijn applicaties die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram