31 juli 2021

Aantal gebruikers van cryptomunten verdubbeld tot meer dan 200 miljoen sinds januari, volgens een rapport

Het duurde slechts vier maanden voor de gebruikerspopulatie van cryptocurrencies verdubbelde van 106 miljoen in februari tot 203 miljoen in mei, volgens een nieuw rapport.

De adoptie van cryptocurrencies heeft dit jaar een versnelde groei doorgemaakt, waarbij de wereldwijde crypto gebruikerspopulatie sinds januari is verdubbeld.

Het grote digitale activabedrijf Crypto.com heeft donderdag zijn nieuwste studie over het meten van wereldwijde gebruikers vrijgegeven en ontdekt dat het aantal gebruikers van cryptomunten wereldwijd meer dan verdubbeld is van 100 miljoen in januari tot 221 miljoen in juni.

Het bedrijf wees erop dat de adoptie van crypto dit jaar snel is gegroeid, aangezien het slechts vier maanden duurde om het aantal bijna te verdubbelen van 106 miljoen in februari naar 203 miljoen in mei. Ter vergelijking, het duurde negen maanden voor het aantal wereldwijde gebruikers van cryptomunten 100 miljoen bereikte van 65 miljoen sinds Crypto.com begon met het bijhouden van data over de adoptie van de crypto-industrie.

Gebruikerspopulatie van cryptomunten // Bron: Crypto.com

Uit de resultaten blijkt dat Bitcoin (BTC) en de op één na meest gewaardeerde cryptocurrency, Ether (ETH), hun marktaandeel aan het verliezen zijn wat betreft de samenstelling van cryptobezitters, terwijl het aantal gebruikers dat andere digitale activa bezit gestaag is gegroeid.

Uit het onderzoek bleek ook dat een enorme stijging van het aantal gebruikers dit jaar samenviel met een opmerkelijke groei in de populariteit van altcoins of andere cryptocurrencies dan Bitcoin. Volgens de bevindingen van Crypto.com werd de adoptie van altcoins waarschijnlijk gestimuleerd door de instroom van nieuwe gebruikers die geïnteresseerd waren in waardeloze memecoins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Token (SHIB), te midden van de kritiek van Elon Musk op het delven van BTC vanwege de vermeende milieuschade.

Marktaandeel van verschillende cryptomunten // Bron: Crypto.com

De nieuwste studie komt nadat het bedrijf in mei 2020 de allereerste editie over het meten van wereldwijde gebruikers van cryptocurrencies heeft uitgebracht. De studiemethodologie analyseert on-chain gegevens gecombineerd met "aanvullende gemengde parameters" om het aantal wereldwijde cryptobezitters in te schatten. Het nieuwste rapport bevat gegevens van 24 grote wereldwijde cryptobeurzen waaronder Binance, Kraken, FTX en anderen.


31/07/2021 - 08u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram