x Oud archief

Aave heeft DeFi pools met een vergunning gelanceerd voor institutionele investeerders

cryptostheen 2 min lezen

Aave (AAVE) heeft haar gereglementeerde DeFi product met de hulp van Fireblocks opengesteld voor 30 institutionele investeerders.

Het DeFi project, dat momenteel het grootste leenprotocol in het cryptocurrency ecosysteem is, heeft zijn nieuw financieel product ‘Aave Arc’ opengesteld voor 30 investeringsbedrijven.

Aave Arc zal tegemoetkomen aan financiële instellingen en bedrijven, waardoor ze de middelen hebben om digitale activa te lenen en de hoge rendementen te vangen die DeFi biedt binnen een virtueel afgesloten, regelgevende omgeving. In tegenstelling tot het reguliere non-custodial protocol, zijn de liquiditeitspools in Aave Arc geautoriseerd, wat betekent dat elke instelling die gebruik wil maken van de dienst eerst op de witte lijst moet staan. Fireblocks is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de nodige controles om elke instelling toe te laten door de KYC/CDD/EDD principes en de richtlijnen van de Financial Action Task Force te volgen.

Gereguleerde DeFi diensten op Aave Arc // Bron: Fireblocks

Michael Shaulov, de CEO van Fireblocks, gaf commentaar op het partnerschap en merkte op dat “gereguleerde DeFi tooling een golf van nieuwe producten en diensten zou kunnen ontketenen, zoals flitsleningen en depositorekeningen met een hoog rendement”.

Aave Arc zal in eerste instantie open zijn voor 30 instellingen op de whitelist, waaronder Anubi Digital, Bluefire Capital, Canvas Digital, Celsius, CoinShares, GSR, Hidden Road, Ribbit Capital, Covario QCP Capital en Wintermute.

Sinds de lancering op Ethereum (ETH), heeft Aave een enorm succes gekend, met het aantrekken van meer dan $26 miljard in totale vergrendelde waarde. In 2021, breidde het uit naar Polygon (MATIC) en Avalanche (AVAX) te midden van een stijgende vraag naar DeFi op goedkopere alternatieven. Aave Arc zal instellingen toegang geven tot zijn populaire leen- en uitleendiensten, maar het zal gescheiden zijn van de bestaande retailmarkt.

Het nieuwe product is in ontwikkeling sinds het tweede kwartaal van 2021. In een persbericht zei de oprichter en CEO van Aave, Stani Kulechov, dat DeFi “veel te lang ontoegankelijk was geweest voor traditionele financiële instellingen,” en dat de uitrol hen zou helpen “voor de allereerste keer conform deel te nemen.”

De institutionele interesse in crypto steeg in 2021 naarmate de industrie snel groeide. Nadat onder meer MicroStrategy bedrijfsinvesteringen in Bitcoin (BTC) deed, kondigden grote banken als JPMorgan en Morgan Stanley plannen aan om producten op basis van BTC aan te bieden voor vermogende klanten. Hoewel Ether ook de aandacht van enkele grotere spelers heeft getrokken, zijn instellingen in DeFi grotendeels aan de zijlijn blijven staan. Producten zoals Aave Arc zouden daar echter snel verandering in kunnen brengen.

Meltem Demirors, chief strategy officer bij CoinShares, beschreef institutionele deelname aan DeFi als “onvermijdelijk,” eraan toevoegend dat CoinShares “verheugd was om Aave Arc te ondersteunen om de volgende golf van institutioneel kapitaal te deblokkeren door veilige en eenvoudige toegang tot een nieuwe marktstructuur te brengen.”

Aave is niet het enige DeFi leenprotocol dat zich richt op de groeiende institutionele vraag. In juni onthulde Compound (COMP) een vergelijkbaar institutioneel product genaamd Treasury, dat beleggers een hoge rente biedt op USDC stablecoins. Naarmate meer projecten nieuwe aanbiedingen uitrollen voor de institutionele markt, is het waarschijnlijk dat een toenemend aantal grote spelers de crypto-industrie zullen betreden naarmate deze groeit.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.