Dutch Crypto News

Bollinger Bands

Bollinger Bands zijn tegenwoordig een van de meest gebruikte tools in technische analyse. In feite is een Bollinger Band een oscillator die meet hoe hoog of laag de volatiliteit van de markt is en of deze tekenen van oversold of overbought vertoont.

Veel handelaren zijn van mening dat hoe dichter de prijzen naar de bovenste band bewegen, hoe meer de markt overbought wordt en hoe dichter de prijzen naar de onderste band gaan, hoe meer de markt oversold geraakt.

De squeeze is het centrale concept van Bollinger Bands. Wanneer de banden dicht bij elkaar komen, waardoor het voortschrijdend gemiddelde wordt beperkt, wordt dit een squeeze genoemd. Een squeeze duidt op een periode van lage volatiliteit en wordt door handelaren beschouwd als een potentieel teken van aankomende toename in volatiliteit.

Omgekeerd, hoe verder de banden uit elkaar bewegen, hoe groter de kans op een afname van de volatiliteit en hoe groter de kans dat traders een positie verlaten. Deze voorwaarden zijn echter geen handelssignalen. De banden geven geen indicatie wanneer de verandering kan plaatsvinden of in welke richting de prijs zou kunnen bewegen.

Breakouts
Ongeveer 90% van de prijsactie vindt plaats tussen de twee banden. Elke uitbraak boven of onder de band is een ingrijpende gebeurtenis. De uitbraak is geen handelssignaal. De fout die de meeste mensen maken, is te geloven dat die prijs die een van de bands raakt of overschrijdt, een signaal is om te kopen of te verkopen. Breakouts geven geen idee over de richting en omvang van toekomstige prijsbewegingen.

  • Middenlijn: 20-daags voortschrijdend gemiddelde (SMA)

  • Bovenlimiet: 20-daags SMA + (20-daagse standaarddeviatie x2)

  • Onderlimiet: 20-daags SMA – (20-daagse standaarddeviatie x2)

< terug naar overzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram