Fibonacci Retracement

Fib Retracement – How deep is pullback after previous move?
Fib Extension – How far can the price of previous move, move further?

Fibonacci Retracements zijn een uiterst populair hulpmiddel bij technische analyse. Ze worden gemaakt door eerst een trendlijn tussen twee extreme punten te tekenen. De verticale afstand tussen die twee punten wordt vervolgens verticaal opgedeeld met horizontale lijnen die op de belangrijkste niveaus bij de belangrijkste Fibonacci-ratio’s van 23,6%, 38,2%, 61,8% en 100% zijn geplaatst.

De Fib Retracement-tool biedt de mogelijkheid om 24 verschillende Fibonacci-niveaus in te stellen (inclusief de 0% en de 100% -niveaus die worden gedefinieerd door de twee uitersten van de oorspronkelijk getekende trendlijn). Waarden tussen 0 en 1 zijn interne retracementniveaus. Waarden groter dan 1 zijn externe retracementniveaus, terwijl waarden lager dan 0 extensies zijn.

Het belangrijkste gebruik van deze niveaus is dat ze fungeren als ondersteunings- en/of weerstandsniveaus wanneer de prijs terugkeert van een oorspronkelijke stijging of daling. Dit zijn belangrijke niveaus om op te letten wanneer de prijs corrigeert of een contra-trendstuiting ervaart. Het idee is dat na een eerste zet (ofwel een daling of een voorschot), de prijs vaak terugkeert in de richting waar hij vandaan kwam. De gebieden of niveaus die zijn gedefinieerd door de retracementwaarden kunnen de analist een beter idee geven over toekomstige prijsbewegingen. Vergeet niet dat als prijsbewegingen, niveaus die ooit als weerstand werden beschouwd, kunnen overschakelen naar ondersteuningsniveaus. Het tegendeel is ook waar.

How to Use Fibonacci Retracements in Tradingview? (video)

< terug naar overzicht

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram