Support & Resistance

Ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn belangrijke momenten waar de krachten van vraag en aanbod samenkomen. Deze ondersteunings- en weerstandsniveaus worden door technische analisten gezien als iets cruciaal bij het bepalen van marktpsychologie en vraag en aanbod.

Wanneer deze ondersteunings- of weerstandsniveaus worden verbroken, wordt aangenomen dat de vraag- en aanbodkrachten die deze niveaus hebben gecreëerd, zijn verplaatst, in welk geval waarschijnlijk nieuwe niveaus van ondersteuning en weerstand zullen worden vastgesteld.
Support is het niveau waarop de vraag sterk genoeg is om te voorkomen dat de koers verder daalt. In de afbeelding hierboven kunt u zien dat elke keer dat de prijs het ondersteuningsniveau bereikt, het moeilijk is om dat niveau te breken. De gedachte is dat naarmate de prijs daalt en steun nadert, kopers (vraag) meer geneigd worden om te kopen en verkopers (aanbod) minder bereid worden om te verkopen.

Resistance is het niveau waarop het aanbod sterk genoeg is om te voorkomen dat de koers omhoog gaat. In de afbeelding hierboven kun je zien dat elke keer dat de prijs het weerstandsniveau bereikt, het moeilijk is om hoger te komen. De gedachte is dat naarmate de prijs stijgt en de weerstand nadert, verkopers (aanbod) meer geneigd worden om te verkopen en kopers (vraag) minder bereid worden om te kopen.
< terug naar overzicht

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram