23 december 2020

Actieve Bitcoin-adressen verdubbeld in 2020

Het aantal actieve Bitcoin-adressen is met meer dan 105% gestegen, blijkt uit een nieuw rapport van CoinMetrics - die gelooft dat 2021 een sterker jaar zal worden.

Volgens de gegevens van CoinMetrics.io is het aantal actieve Bitcoin-adressen dit jaar met meer dan 105% gestegen.

In het laatste 'State of the Network'-rapport, dat vandaag is vrijgegeven, zei de cryptodatasite dat het aantal actieve adressen dit jaar verdubbeld is tot 1,2 miljoen.

Waarom is dit belangrijk? Het is een bewijs van een gezonde markt. De gezondste sinds 2017. Meer actieve adressen betekent dat meer mensen de cryptocurrency gebruiken - of in ieder geval kopen.

CoinMetrics hebben het succes van Bitcoin dit jaar toegeschreven aan institutionele beleggers die de markt overspoelden, waarbij Square, MicroStrategy en PayPal allemaal kwamen aangelopen.

"Kort nadat institutionele beleggers investeerden, begon de prijs van Bitcoin te stijgen", aldus het rapport. "In een snel veranderende wereld wordt Bitcoin steeds meer onderschreven als een hedge tegen inflatie en een vorm van digitaal goud."

CoinMetrics merkte ook op dat dit jaar meer dan $300 miljard werd toegevoegd aan de marktkapitalisatie van Bitcoin en dat het aantal adressen met ten minste 0,01 BTC met meer dan 700.000 groeide.

De website voegde eraan toe dat de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie volgend jaar zal blijven groeien.

"In veel opzichten bevindt bitcoin zich in de sterkste positie tot nu toe in 2020", aldus het rapport. "Terwijl het momentum blijft groeien, staat bitcoin op het punt om in 2021 ongekende hoogten te bereiken."

Kom maar op met 2021.


23/12/2020 - 04u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram