1 december 2020

Adoptie in stroomversnelling - Visa en BlockFi lanceren Bitcoin rewards met creditkaart

De nieuwe creditcard van Visa biedt Bitcoin-beloningen in plaats van voordelen voor vliegtuigmaatschappijen of contant geld.

Visa Inc. en BlockFi werken samen om een ​​nieuwe creditcard te lanceren die gebruikers beloont met Bitcoin (BTC), waarmee de weg opnieuw nog meer wordt geëffend voor een bredere algemene acceptatie van digitale valuta’s.

BlockFi, een in New York gevestigde startup die gespecialiseerd is in door cryptovaluta gedekte leningen en spaarrekeningen, kondigde de samenwerking dinsdag aan. Zoals Bloomberg meldde, beloont de nieuwe creditcard aankopen met Bitcoin in plaats van met airline miles of andere cashback-beloningen. Kaarthouders komen in aanmerking om 1,5% van hun aankopen terug te ontvangen in BTC.

De kaart, met een jaarlijkse vergoeding van $200, wordt uitgegeven door Evolve Bank & Trust.

Hoewel de creditcard begin 2021 beschikbaar zal zijn voor het grote publiek, kunnen BlockFi-accounthouders zich van tevoren aanmelden.

BlockFi is verheugd om creditcards aan onze reeks producten toe te voegen en de toegankelijkheid van Bitcoin uit te breiden naar een bredere groep consumenten, aldus Zac Prince, oprichter en CEO van het startende bedrijf.

Het BlockFi-partnerschap maakt deel uit van het Fintech Fast Track -programma van Visa, dat "tot doel heeft het proces van integratie te versnellen" met het creditcard-netwerk. Terry Angelos, SVP en global head of fintech bij Visa, zegt dat het doel van het versnelde programma is om innovatieve bedrijven te helpen "efficiënter te groeien".

Dit is niet Visa's eerste reis in de cryptowereld. Eerder dit jaar werkte het creditcardbedrijf samen met de digitale startup Fold om een ​​debetkaart aan te bieden die op crypto gebaseerde beloningen geeft.

Meer nog, Visa heeft een positieve visie geschetst voor de acceptatie van digitale valuta - waarmee een eerdere, meer vijandige houding werd omgekeerd. De evoluerende houding van Visa ten aanzien van crypto is om ervoor te zorgen dat het zijn leidende tempo op de betalingsmarkt behoudt. Momenteel zijn er meer dan 25 cryptocurrency wallets verbonden met de systemen van Visa.

De creditcardmaatschappij helpt ook bij het vormgeven van regelgeving voor digitale activa over de hele wereld, onder meer door samen te werken met het World Economic Forum om aanbevelingen te ontwikkelen over het gebruik van digitale valuta van de centrale bank, of CBDC's.


01/12/2020 - 20u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram