18 december 2021

Alameda en Animoca investeren $6,5 miljoen in Rainmaker om play-to-earn crypto gaming te stimuleren

Rainmaker Games wil spelers verbinden met NFT guilds en tijdrovende processen automatiseren in een nieuw crypto gamingplatform.

De op Ethereum (ETH) gebaseerde monster-gevechtssensatie Axie Infinity (AXS) heeft het potentieel voor play-to-earn gaming aangetoond, maar het ontluikende bedrijfsmodel kan de komende jaren nog veel meer videogames, spelers en carrières opleveren. Crypto start-up Rainmaker Games wil de infrastructuur en de verbinding leveren om de snelgroeiende crypto gamingsector aan te drijven.

Rainmaker heeft onlangs aangekondigd dat het bij een eerste financieringsronde $6,5 miljoen heeft opgehaald om een platform uit te bouwen rond play-to-earn games. Het is ontworpen om potentiële spelers te verbinden met NFT guilds - een groep gamers die een team vormen om het tegen anderen op te nemen - en uitleendiensten, gamers kennis te laten maken met nieuwe op blockchain gebaseerde games en tools te bieden voor het aantrekken en beheren van spelers.

Axie Infinity vereist dat spelers ten minste drie NFT monsters bezitten om het spel te spelen, maar beloont die spelers vervolgens met crypto tokens die kunnen worden ingewisseld op cryptobeurzen. Een NFT werkt als een ontvangstbewijs voor een zeldzaam, verifieerbaar uniek digitaal item: of het nu wezens, ruimteschepen, wapens, of andere soorten verzamelobjecten zijn.

Het nadeel is echter dat de NFT's van Axie Infinity erg duur kunnen zijn: meestal honderden dollars aan ETH of meer. Het is een investering die niet alle toekomstige spelers kunnen maken, maar dat is waar de nieuwe studiebeurs van FTX van pas kan komen.

NFT guilds lenen de interactieve verzamelobjecten uit aan spelers in ruil voor een deel van de verworven tokens in een videogame. Spelers kunnen mogelijk genoeg verdienen om in ontwikkelingslanden in hun levensonderhoud te voorzien, zoals te zien is in onderstaande documentaire, hoewel het wel sterk gevoelig is voor veranderende waarderingen van de tokens - zoals te zien is bij het beloningstoken Smooth Love Potion (SLP) van Axie, die bijna 90% was gedaald ten opzichte van zijn piek in juli.

Yield Guild Games is tot nu toe de grootste speler onder de beschikbare studiebeurzen, met duizenden spelers aan boord en miljoenen aan financiering van zwaargewichten zoals Andreessen Horowitz. Hoewel Rainmaker begon als een guild en zijn eigen scholars heeft, ziet CEO Will Deane Yield Guild Games en andere aanbieders niet als rivalen.

In plaats daarvan is Rainmaker gebouwd om "synergetisch" te zijn met hun doelstellingen, zegt Deane, door het kader en de hulpmiddelen te voorzien waarmee guilds nieuwe spelers kunnen vinden en aanwerven, hun scholars kunnen beheren en tijd en geld kunnen besparen door de typische tijdrovende processen te automatiseren.

Rainmaker wil ervaren play-to-earn gamers, die historische gegevens op blockchainnetwerken hebben die hun vaardigheden ondersteunen, verbinden met guilds, terwijl het training aanbiedt aan nieuwkomers die in crypto games willen stappen. Zodra spelers genoeg ervaring hebben opgedaan om het trainingscentrum te passeren, kunnen ze direct in contact treden met guilds en proberen een play-to-earn carrière op te bouwen.

"Toen we onze guild runden, realiseerden we ons hoeveel tijd en moeite er ging zitten in human management en onboarding van spelers," zei Deane. "Als je kijkt naar elke andere sector, is alles geoptimaliseerd door bepaalde tools. En er waren geen tools om spelers te helpen naar deze sector aan te trekken en vervolgens om guilds te helpen de juiste spelers te vinden."

De onthulling van het gamingplatform van Rainmaker komt met de steun van verschillende cryptobedrijven in een eerste financieringsronde, waaronder een belangrijke investeerder in gaming en metaverses Animoca Brands en handelsbedrijf Alameda Research. Extra geldschieters zijn Polygon Studios, CoinFund, Republic Realm, SkyVision Capital en Merit Circle.

Ondanks de dalende waarde voor de SLP beloningstokens, blijft Axie Infinity floreren. Het heeft meer dan $3,8 miljard aan NFT handelsvolume tot nu toe, inclusief bijna $561 miljoen aan waarde in de afgelopen 30 dagen, volgens gegevens van Dappradar. Sky Mavis medeoprichter en Growth Lead Jeff Zirlin zei begin deze maand ook op NFT BZL in Miami dat het spel 2,8 miljoen dagelijkse spelers had bereikt.

Temidden van de NFT hype van dit jaar zijn er echter vele andere play-to-earn games die aan stoom winnen of aan de horizon verschijnen. Deane zei dat Rainmaker kijkt naar huidige games zoals Splinterlands, Alien Worlds en het actiespel MIR4, maar ook naar aankomende games zoals Star Atlas en Illuvium.

Rainmaker heeft vrijdag zijn RAIN token gelanceerd en streeft ernaar zijn platform in bèta te laten debuteren in het eerste kwartaal van 2022, met plannen om ook een productiestudio voor content op te richten. Deane ziet een sterke toeloop in het verschiet in de groeiende play-to-earn sector en gelooft dat crypto gaming aanzienlijke carrières kunnen bieden aan spelers over de hele wereld.

"Gaming zal een job worden en wat we zullen zien is dat deze ontwikkelingslanden geen ontwikkelingslanden meer zullen zijn."

Naast een massa aan nieuwe projecten die de laatste maanden de revue passeren, bleek uit een recent rapport van november dat 58% van de ontwikkelaars uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk reeds gebruik maken van blockchaintechnologie. Dit laatste cijfer is wellicht een ruwe onderschatting.

Enkele crypto gaming en/of metaverse projecten: Axie Infinity, The Sandbox, Thetan Arena, Vulcan Forged, Sidus Heroes, Decimated, Metastrike, Gods Unchained, MetaGods, MonkeyBall, Aurory, Doge Dash, Last survivor, Syn City, Bit Hotel, AAG Ventures, Gala Games, Rainmaker Games, GameFi Aggregator ...

Ervaringen, beoordelingen of fan van een (play-to-earn) gamingproject? Laat het ons uitgebreid weten!

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram