3 maart 2021

Amazon biedt nu aan om Ethereum nodes voor ontwikkelaars te draaien

Veel Ethereum nodes draaien al op Amazon Web Services. Nu heeft AWS de optie officieel toegevoegd en kunnen ze het voor u beheren.

Amazon Web Services (AWS) heeft het zojuist voor ontwikkelaars gemakkelijker gemaakt om Ethereum nodes uit te voeren met behulp van zijn cloudservices, door de Ethereum blockchain toe te voegen aan zijn Amazon Managed Blockchain -services, volgens een aankondiging afgelopen woensdag. Het is een zet waar veel ontwikkelaars al lang om schreeuwden.

Momenteel wordt ongeveer 57% van de Ethereum nodes gehost op cloudservices, waarbij 40% van die gehoste knooppunten AWS gebruikt. Dit houdt in dat ongeveer 19% van de Ethereum-knooppunten al op AWS draait.

Maar dit is de eerste keer dat Amazon zijn eigen Ethereum-beheeroptie biedt via zijn blockchain-service, waardoor het voor iedereen gemakkelijk wordt om "in minuten" een node te maken, aldus het bedrijf.

Met deze nieuwe service bedreigt AWS de rol van Infura, een populaire service die Ethereum nodes uitvoert namens cryptobedrijven. Volgens The Next Web draait Infura naar schatting tussen 25% en 50% van zijn nodes op AWS.

Het doel van het aanbieden van een beheerde softwareservice is dat het cryptobedrijven in staat stelt toegang te krijgen tot blockchain-gegevens zonder zelf knooppunten te draaien. Knooppunten vereisen dure apparatuur om te draaien en kunnen moeilijk te gebruiken zijn. In het bijzonder hebben veel cryptodiensten toegang nodig tot historische gegevens, waarvoor een gearchiveerde Ethereum node moet worden uitgevoerd - een veel grotere en complexere versie van de blockchain.

De nieuwe Ethereum-dienst van Amazon ondersteunt de belangrijkste Ethereum blockchain, samen met twee populaire testnets (plaatsen waar ontwikkelaars kunnen experimenteren met applicaties voordat ze deze live verzenden), Rinkeby en Ropsten.

De service bewaakt automatisch de gezondheid van de Ethereum nodes en werkt deze bij wanneer er een nieuwe upgrade voor de blockchain uitkomt. Het ondersteunt gedecentraliseerde financieringsapplicaties (DeFi), één van de belangrijkste Ethereum gebruikersmogelijkheden.

Hoewel de service beschikbaar is in Londen, Singapore en Tokio, is deze slechts beschikbaar in één regio van de US - N. Virginia, één van de vier Amerikaanse regio's.


03/03/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram