24 juli 2021

Amazon zoekt nieuwe leidinggevende voor zijn strategie omtrent blockchain en digitale valuta

De nieuwe positie bij Amazon vereist een diepgaande kennis van de ecosystemen voor digitale valuta, cryptocurrency en aanverwante technologieën.

Techgigant Amazon wil in de ontwikkeling van digitale valuta en blockchain duiken met een nieuwe belangrijke aanwerving binnen zijn op betalingen gerichte team.

Amazon's payments acceptance and experience team is op zoek naar een digital currency and blockchain product lead om de strategie van het bedrijf op het gebied van digitale valuta en blockchain te ontwikkelen, evenals een product roadmap. Het team is verantwoordelijk voor de betalingen van klanten van Amazon op de website en via zijn wereldwijde diensten.

Geplaatst op donderdag, vraagt de nieuwe functie een ervaren productleider met expertise in blockchain, digitale valuta's van centrale banken (CBDC’s) en cryptocurrencies om de nodige zaken te ontwikkelen voor de mogelijkheden die moeten worden geïmplementeerd en de algemene productvisie aan te sturen.

De nieuwe leidinggevende voor digitale valuta zal nauw samenwerken met andere teams binnen Amazon om de roadmap te ontwerpen, inclusief de klantervaring, technische strategie en andere mogelijkheden, merkt de jobadvertentie op.

De sollicitatie vereist een set van gerelateerde kwalificaties, waaronder "verregaand begrip" van de ecosystemen rond digitale valuta, cryptomunten en gerelateerde technologieën.

Het lijkt onduidelijk of Amazon overweegt zijn eigen digitale valuta te lanceren als onderdeel van zijn betalingsacceptatieproces met de nieuwe positie.

De nieuwste vacature bevestigt opnieuw de groeiende aandacht van Amazon voor de sterk opkomende industrie, aangezien het bedrijf blijkbaar een nieuwe dienst aan het ontwikkelen is om zijn klanten in staat te stellen te winkelen met behulp van digitale valuta. Eerder dit jaar plaatste Amazon een vacature om een nieuw digitaal betaalproduct te lanceren dat bekend staat als ‘Digital and Emerging Payments’, met in eerste instantie de bedoeling om het initiatief in Mexico uit te rollen.


24/07/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram