13 april 2021

Amerikaans opinieblad Time Magazine gaat Bitcoin op zijn balans houden

Time Magazine is een samenwerking aangegaan met Grayscale om een reeks educatieve cryptovideo's te lanceren en heeft ermee ingestemd om in Bitcoin te worden betaald.

Institutionele fondsbeheerder Grayscale werkt samen met het hoog aangeprezen tijdschrift TIME uit New York om een educatieve videoserie te produceren over het onderwerp cryptocurrencies.

De samenwerking werd aangekondigd door de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, waarbij Sonnenshein onthulde dat TIME en zijn president, Keith Grossman, betalingen in Bitcoin zullen ontvangen.

Verder is TIME niet van plan de Bitcoin die het via de deal ontvangt om te zetten in fiat en zal het cryptovaluta op zijn balans houden. Tot nu toe zijn er geen verdere details over het partnerschap onthuld.

Time Magazine werd voor het eerst gepubliceerd op 3 maart 1923, waarbij het tijdschrift en de online publicatie de laatste tijd actief waren in de crypto-industrie. In maart verzilverde TIME de NFT-manie door een set tokenized tijdschriftomslagen te droppen op de NFT-marktplaats SuperRare, waarbij de "TIME Space Exploration - 19 januari 1959"-NFT 135 Ether (ETH) ophaalde ter waarde van bijna $250.000 op 30 maart.

Het bedrijf onthulde ook dat ze op zoek waren naar een cryptovriendelijke Chief Financial Officer in dezelfde maand nadat ze de positie op Linkedin hadden genoteerd.

"De media-industrie ondergaat een snelle evolutie. TIME is op zoek naar een Chief Financial Officer die kan helpen bij de transformatie", aldus de vacature.

Volgens Bitcointreasuries wordt TIME het 33e beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin op zijn balans houdt. TIME voegt zich bij de Amerikaanse topbedrijven Microstrategy - die vanaf augustus 2020 miljarden hebben geïnvesteerd in BTC, Square - die in oktober 4.709 BTC aan hun schatkist hebben toegevoegd, en Tesla - dat in januari $1,5 miljard aan BTC heeft gekocht. Multinationale investeringsmaatschappij Blackrock begon in februari ook met crypto en nam een winst van meer dan $360.000 met een kleine long-positie op Bitcoin futures.

Deze deal markeert een belangrijk partnerschap tussen institutionele giganten uit zowel de reguliere als de cryptowereld. Grayscale is opgericht in 2013 en heeft $46 miljard aan crypto-activa onder beheer, waaronder ongeveer 3% van het totale circulerende aanbod van Bitcoin.


13/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram