7 november 2020

Amerikaanse overheid bezit $1 miljard aan Bitcoin - en sommigen vinden dat ze het niet moeten verkopen

Groot cryptonieuws de afgelopen week, afgezien van de prijsactie, was ongetwijfeld het nieuws dat de Amerikaanse overheid een indrukwekkende stap had gezet in de Silk Road-zaak.

Hoewel de details schaars blijven, heeft het ministerie van Justitie van de Amerikaanse overheid (DOJ) aangekondigd dat het voor $1 miljard aan Bitcoin en Bitcoin-forks (BCH, BSV, BTG) in beslag had genomen van een individu. De hacker is aangesloten bij de Silk Road, de beruchte online marktplaats die Bitcoin de kickstart gaf die het nodig had om te komen waar het nu is. Hij zou de coins hebben gestolen, of in ieder geval verworven, van de nu gevangengenomen Silk Road-oprichter Ross Ulbricht.

Het is niet duidelijk hoe de regering erin geslaagd is om $1 miljard van het individu te claimen, en het is niet duidelijk wie deze schimmige figuur is. Sommigen geloven dat hij een deal heeft gesloten om het geld over te dragen.

Hoe dan ook, velen zijn begonnen met speculeren wat dit voor de markt betekent.

De DOJ is verplicht om de in beslag genomen Bitcoin te verkopen, aangezien deze technisch gezien afkomstig is van een illegale operatie.

We zien dit in “normale” strafzaken met “normaal” vermogen, maar we zagen dit ook bij Bitcoin. De U.S. Marshals Service heeft 44.341 BTC geveild sinds de eerste inbeslagname in 2015, nadat ze het jaar daarvoor al duizenden meer hadden geveild. Tim Draper, de miljardairinvesteerder in Silicon Valley die zich nu grotendeels richt op crypto-activa, had daarbij het grootste deel opgekocht.

Maar sommigen denken dat de DOJ een stap moet zetten om de cryptocurrencies vast te houden, mogelijk op de balans van de Federal Reserve of iets dergelijks.

Crypto-gerichte advocaat Preston Byrne gaf commentaar op de kwestie:

"Controversiële mening: de DOJ mag geen in beslag genomen Bitcoins verkopen, maar moet beginnen met het aanleggen van een nationale reserve van BTC om de USD te ondersteunen na het einde van het fiat-tijdperk."

Hoewel hij zijn eigen opmerking maakte met zijn gevoel dat het "controversieel" is, waren velen uit cryptospace, zowel particuliere beleggers als prominente namen, het eens met Byrne's verklaring.

"Over een paar jaar zal dit niet zo controversieel zijn", zei Alex Gladstein, een mensenrechtenactivist en prominente Bitcoin-supporter.

Om een ​​beetje persoonlijke kleur te injecteren, denk ik niet dat $1 miljard de overheid sowieso goed zou doen. Het tekort wordt genegeerd en sinds het begin van het jaar wordt er ongeveer 25 miljard dollar per dag gedrukt door de Amerikaanse regering of de Federal Reserve.

Het sentiment gaat dat de $1 miljard aan Bitcoin de overheid in staat zou stellen om de devaluatie van haar eigen valuta en andere fiatvaluta's af te dekken. Het zou de regering ook een voorsprong geven als we een wereld zouden betreden waarin digitale valuta alledaags zijn.

"Light", een prominente trader in cryptocurrencies, heeft eraan toegevoegd dat als de coins worden verkocht, dit een "materiële netto negatieve" impact op de Bitcoin-markt zou hebben, aangezien het koopvolume zou wegnemen van normale locaties.

Deze veilingen zijn technisch over-the-counter transacties die geen directe invloed hebben op de orderboeken van Bitcoin-markten.


7/11/2020 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram