x Oud archief

Amerikaanse SEC klaar om eerste Bitcoin Futures ETF goed te keuren, volgens nieuw rapport

cryptostheen 2 min lezen

De Securities and Exchange Commission keurt mogelijk binnenkort het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goed dat gebaseerd is op Bitcoin (BTC) futurescontracten.

Bitcoin futures ETF in de Verenigde Staten

De SEC staat op het punt om de eerste Bitcoin ETF’s goed te keuren, volgens een rapport van Bloomberg.

De publicatie citeert bronnen die dicht bij de zaak staan en merkte op dat de SEC volgende week al enkele aanvragen zou kunnen goedkeuren.

De SEC behandelt momenteel meerdere Bitcoin futures ETF-aanvragen, met een beslissing over vier van hen die deze maand moeten worden genomen. Volgens het rapport heeft de financiële toezichthouder geen bezwaren tegen het goedkeuren van de aanvragen. Aanvragers zijn onder meer ProShares (moet 18 oktober worden aangekondigd), Invesco (moet 19 oktober worden aangekondigd), VanEck (moet 25 oktober worden aangekondigd), en Valkyrie (moet 25 oktober worden aangekondigd).

ETF’s zijn beleggingsproducten die de waarde van een onderliggend activum volgen. De SEC heeft jarenlang problemen gehad met ETF’s die fysiek zijn gebaseerd op een onderliggende waarde. Zo hebben ze verschillende Bitcoin ETF-aanvragen afgewezen wegens bezorgdheid over de bescherming van de beleggers en een gebrek aan regelgevend toezicht.

In augustus van dit jaar zei SEC voorzitter Gary Gensler echter dat hij voorstander zou zijn van het toestaan van een ETF die gekoppeld is aan Bitcoin derivaten die in contanten worden afgewikkeld en worden verhandeld op een gereguleerde beurs zoals de Chicago Mercantile Exchange (CME).

De fondsen die de Bitcoin futuresmarkt volgen, zouden worden gereguleerd onder de Future Investment Company Act van 1940. Volgens Gensler zullen dergelijke ETF’s naar verwachting “aanzienlijke beleggersbeschermingen” hebben die de aanvankelijke bezorgdheid van het agentschap wegnemen.

De opmerking van Gensler wekte optimisme, waardoor veel beleggingsfondsen aanvragen indienden voor een Bitcoin futures ETF. Onlangs nog diende Cathie Wood’s ARK Investment Management in samenwerking met 21Shares eerder deze week een aanvraag in.

Als de allereerste Bitcoin gerelateerde ETF wordt goedgekeurd, kan dit een keerpunt zijn voor de cryptocurrency industrie en voor veel instellingen de poort openen naar blootstelling aan de activaklasse.

Door het bullish sentiment, aangewakkerd door de mogelijkheden van een Bitcoin ETF, is BTC sinds het begin van deze maand met meer dan 40% gestegen. De cryptomunt wordt op het moment van schrijven verhandeld op ongeveer $61.600, iets minder dan 6% onder de all-time high.

UPDATE 18 oktober 2021

Officieel: Documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission stellen dat de ProShares Bitcoin Futures ETF (NYSE: BITO) dinsdag 19 oktober 2021 van start gaat

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.