x Oud archief

Amerikaanse supermarktgigant werkt aan eigen cryptomunt en collectie van NFT's

cryptostheen 1 min lezen

De bekende Amerikaanse retailer Walmart bereidt zich voor op het creëren van zijn eigen verzameling cryptocurrencies en NFT’s, blijkt uit documenten die eind vorige maand zijn ingediend bij het U.S. Patent and Trademark Office.

Walmart heeft op 30 december in totaal zeven aanvragen ingediend, samen met een aantal nieuwe merknamen, waarvan er drie betrekking hebben op ‘Walmart Connect’ (de naam van de bestaande digitale reclameactiviteiten van het bedrijf), waaruit blijkt dat het bedrijf plannen heeft om virtueel producten te maken en te verkopen.

In een verklaring zei Walmart “voortdurend te onderzoeken hoe opkomende technologieën vorm kunnen geven aan toekomstige winkelervaringen”, aldus een rapport van CNBC:

“Sommige ideeën worden uiteindelijk producten of diensten die tot bij de klanten geraken. En bij sommige gaan we testen, herhalen en leren uit onze fouten.”

Walmart bleek al eerder interesse te tonen in de crypto-industrie. In augustus van dit jaar plaatste de supermarktgigant in de Verenigde Staten een vacature voor de functie Digital Currency and Cryptocurrency Product Lead.

Walmart Inc, ‘s werelds grootste retailer, kondigde in oktober aan dat klanten in reeds 200 van haar Amerikaanse winkels de mogelijkheid hebben om Bitcoin (BTC) te kopen met behulp van geldautomaten (ATM’s) geïnstalleerd door Coinstar.

Begin november diende Nike een reeks aanvragen in voor nieuwe handelsmerken, waarmee het een voorproefje gaf van zijn plannen om virtuele sneakers en kleding te verkopen. De NFT’s van Adidas die vorige maand al werden gelanceerd waren direct uitverkocht.

Ook retailers Urban Outfitters, Ralph Lauren en Abercrombie & Fitch hebben de afgelopen weken handelsmerken aangevraagd waarin zij hun plannen kenbaar maken om een soort virtuele winkel te openen.

In een rapport van CB Insights worden enkele redenen uiteengezet waarom detailhandelaars en merken dergelijke ondernemingen zouden willen opzetten en waarom deze potentieel een nieuwe vorm van inkomsten kunnen bieden.

Door gebruik te maken van blockchaintechnologie, kunnen bedrijven fysieke producten en diensten tokeniseren om als valuta te gebruiken en online transactiekosten te helpen te verlagen. En voor luxemerken zoals Gucci en Louis Vuitton kunnen NFT’s dienen als een vorm van authenticatie voor tastbare en duurdere goederen, merkte CB Insights op.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.