23 november 2020

Analist die Bitcoin rally tot $18.000 voorspelde, begint shortpositie op te bouwen

Bitcoin heeft de afgelopen weken een extreem sterke rally doorgemaakt die de cryptocurrency tot een hoogte van $18.900 heeft gebracht. De munt is de afgelopen vijf weken met ongeveer 70 procent gestegen.

Enkele weken geleden dachten maar weinig beleggers dat Bitcoin zo hoog en zo snel zou stijgen.

Toen de munt ongeveer twee weken geleden begon te consolideren op $13.000-$14.000, waren velen er zeker van dat een terugval naar het niveau rond $12.000 aan onze voeten lag. Voor sommige meer conservatieve analisten was Bitcoin al te snel gestegen.

Maar een bekende handelaar voorspelde een beweging naar $18.500. Dit was "Bitcoin Jack", een pseudonieme analist die elke belangrijke macrobeweging sinds de crash van maart nauwkeurig heeft voorspeld.

Op 13 maart, letterlijk uren nadat BTC $3.500 bereikte, voorspelde hij een V-vormige omkering naar $10.000 in mei of juni. En meer recentelijk maakte hij de call naar $18.500, zoals eerder vermeld. Hij baseert zijn voorspellingen op een aantal technische trends, waaronder Elliot Wave en marktcycli, samen met enkele fundamentals.

Bitcoin Jack heeft vandaag aangekondigd dat hij voorlopig op zoek is naar een shortpositie in BTC, met het argument in een recente tweet dat hij denkt dat er uiteindelijk een pullback zal plaatsvinden.

Hij deelde onlangs de onderstaande grafiek, die laat zien dat Bitcoin bezig is met breken van een parabolische opwaartse trend waarin het zich sinds de daling in september bevindt. Het wegvallen van een parabolische uptrend geeft in crypto vaak aan dat er 60% tot 80% retracement van de parabool zal plaatsvinden.

Dit zou betekenen dat Bitcoin de komende weken naar de regio rond $13.000 zou bewegen.

Hoewel er onderliggend institutionele vraag is, is het onduidelijk of de parabolische pullback zal uitpakken zoals velen verwachten.

Lange termijn blijft bullish

Dezelfde handelaar blijft op de lange termijn optimistisch over Bitcoin ondanks deze tegenslagen die mogelijk zijn op korte termijn.

Hij deelde onlangs de onderstaande thread en schetste enkele van de vele fundamenteel positieve trends voor de cryptocurrency die een bullmarkt op langere termijn zou moeten voeden.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

23/11/2020 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram