5 maart 2021

Analist raadt Tesla aan om Bitcoin te dumpen en vervolgens eigen aandelen terug te kopen

Gary Black van Goldman Sachs sloot zijn positie in TSLA nadat het bedrijf $1,5 miljard in BTC had gekocht en heeft zo een crash van 28% ontweken. Nu roept hij het bedrijf op om Bitcoin te dumpen voor het terugkopen van aandelen.

Een voormalige aandelen-CIO van Goldman Sachs kreeg een sterke reactie op Twitter nadat hij had voorgesteld dat Tesla zijn Bitcoin zou moeten verkopen en bedrijfsaandelen zou moeten terugkopen.

De prijs van TSLA-aandelen is met 28% gedaald van $863,42 naar $621,44, sinds op 8 februari het nieuws bekend werd gemaakt dat Tesla een BTC-acquisitie van $1,5 miljard had gedaan.

De aandelen van MicroStrategy hebben het op korte termijn nog slechter gedaan. Het bedrijf, dat wordt geleid door Bitcoin bull Michael Saylor die zojuist zijn laatste opmerkelijke acquisitie van $15 miljoen in BTC op 3 maart heeft voltooid - en zelfs tot vandaag verder BTC blijft bijkopen, is nu 50% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt van $1.315 op 9 februari.

De problemen op de aandelenmarkt van Tesla zijn waarschijnlijk te wijten aan een aantal factoren. Begin februari werd gemeld dat Tesla door de Chinese overheid was berispt vanwege problemen omtrent kwaliteitscontrole na ontvangst van klachten van consumenten. De bredere aandelenmarkt heeft ook te maken gehad met meer volatiliteit, waarbij de S&P 500 de afgelopen 30 dagen 4,1% daalde.

Maar de tweet van de oude Tesla-analist Gary Black, die tientallen jaren ervaring heeft met financieel management, leidde tot een discussie over de vraag of Tesla's aankoop van $1,5 miljard in Bitcoin vorige maand voordelen had opgeleverd voor investeerders.

"Ik wil niet dat ze aandelen terugkopen", zei Twitter-gebruiker Techgnostik. "Ik wil dat ze investeren in groei en nog eens een miljard verdienen aan hun positie in BTC."

Black reageerde door te suggereren dat TSLA ook zou worden opgenomen door meer fondsbeheerders met een inkoopprogramma voor aandelen, aangezien het van grotere waarde is voor de belegger dan het kopen van BTC 'met overtollige contanten'.

Sommige gebruikers op Twitter waren het erover eens dat een terugkoop van aandelen een geschikter gebruik van fondsen leek, terwijl anderen vonden dat er te veel aandacht werd besteed aan wat Tesla deed met 8% van hun kasreserves.

Het is niet eenvoudig om na te gaan welke impact het kopen van Bitcoin heeft gehad op de bedrijfsresultaten. Hoewel de aandelenkoers van MicroStrategy in een maand tijd is gehalveerd, zijn de aandelen van MSTR nog steeds met 340% gestegen (van $146,63 naar $645,66), sinds het bedrijf op 11 augustus 2020 de eerste aankoop van 21.454 BTC aankondigde. De prijs van BTC is momenteel gestegen met 310% vanaf dezelfde datum.


05/03/2021 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram