x Oud archief

Analisten wijzen op traders met te hoge hefbomen nadat Bitcoin flash crasht naar $43.000

cryptostheen 3 min lezen

Handelaren werden op 7 september verrast door een scherpe correctie van de prijs van Bitcoin (BTC), waardoor het digitale activum daalde tot onder de $43.000. Dit leidde tot wijdverspreide liquidaties in derivatenmarkten, waarbij meer dan $3,68 miljard werd geliquideerd.

Liquidaties in de afgelopen 24 uur // Bron: Bybt.com

Het bullish sentiment nam toe omdat Bitcoin officieel erkend werd als wettig betaalmiddel in El Salvador, maar de feestvreugde werd snel tenietgedaan door een stevige correctie van 16% op BTC.

Gegevens van Coingecko en TradingView laten zien dat de sell-off in BTC begon tijdens de vroege handelsuren en versnelde tot in de middag toen de prijs van Bitcoin daalde tot een dieptepunt van $42.817 op de spotgrafiek van Binance voordat kopers de prijs weer boven de $46.500 brachten.

BTC / USDT (dagelijkse grafiek) – Binance // Bron: Tradingview

Hier is wat traders zeggen over deze flash crash en waar men naar moet uitkijken als de markt de chaos van de dag probeert te verwerken.

Longs worden zwaar geliquideerd nu BTC dumpt

Een op feiten gerichte analyse van de huidige staat van de markt werd aangeboden door on-chain analist Willy Woo, die de volgende tweet postte waarin hij de ontwikkelingen van 7 september schetste.

Zoals Woo opmerkte, openden de bredere financiële markten de dag minder positief, wat druk zette op de cryptomarkt die in de loop van de dag verder opliep.

De daaropvolgende sell-off resulteerde in Bitcoin liquidaties ter waarde van $1,1 miljard, maar uit gegevens van de on-chain analist blijkt niet dat beleggers haast hebben om hun posities te sluiten, daarnaast geeft de uitstroom van cryptomunten van exchanges aan dat kopers nog steeds actief zijn.

Een follow-up tweet van Woo laat zien hoe onverwacht de marktbeweging van 7 september was, een goede herinnering dat risicobeheer altijd iets is om in gedachten te houden in de cryptomarkt.

Woo zei:

“Niet helemaal zeker WTF er net gebeurde, maar dit is de opeenvolging van verschillende gebeurtenissen. De sell-off was voornamelijk op derivatenmarkten (zoals de meeste crashes).”

Mogelijk een uitschieter

Verdere analyse van de beweging van Bitcoin werd geleverd door marktanalist Michaël van de Poppe, die ook de rol benadrukte die overleveraged traders speelden in de prijsactie van de dag.

Volgens Poppe, als BTC erin slaagt om ongeveer boven de range van $47.000 – $48.000 te sluiten na deze correctie, zal de beweging worden beschouwd als een uitschieter in de eerder vastgestelde trend en een goede koopkans, mocht de uptrend hervatten.

Niet alle traders werden verrast

Niet alle deelnemers in de cryptomarkt werden verrast door de neerwaartse beweging, zoals wordt benadrukt in de volgende tweet gepost door analist en pseudonieme Twitter-gebruiker Crypto_Ed_NL.

Een follow-up tweet bevatte de volgende grafiek waaruit bleek dat het scenario zich afspeelde precies zoals Crypto_Ed_NL had gewaarschuwd.

BTC / USDT (15 minuten grafiek) – Binance // Bron: Crypto_Ed_NL, Tradingview

Crypto_Ed_NL zei:

“BTC heeft de groene box bereikt. Laten we eens kijken hoe het gaat bouncen….. Deze low zou het moeten zijn voor deze correctie naar mijn mening.”

De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten staat nu op $2,15 biljoen en het dominantiepercentage van Bitcoin is 42,1%.

[mcrypto id=”8342″]

08/09/2021 – 01u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.