9 november 2021

Apple CEO Tim Cook onthult dat hij cryptocurrencies bezit

Apple CEO Tim Cook zei dinsdag op een conferentie dat hij persoonlijk in het bezit is van cryptomunten.

Tim Cook, de chief executive van Apple Inc (NASDAQ: AAPL), heeft dinsdag gezegd dat hij cryptocurrencies bezit.

Cook maakte de opmerkingen tijdens een interview met de NYT's DealBook tijdens een online evenement. "Ik denk dat het redelijk is om crypto-activa te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille", merkte hij op.

Het is een opmerkelijke aankondiging, hoewel verre van een signaal dat Apple op zoek is om zijn voetafdruk op de cryptocurrency industrie te zetten - in dit stadium, althans.

"Het is niet iets waar we onmiddellijk plannen voor hebben", zei Cook op de vraag of de techgigant op zoek was naar crypto als een mogelijke betaalmethode binnen zijn diensten. Hij schoot ook elk idee af dat Apple de cryptomunt Bitcoin (BTC) zou kunnen aanboren als een belegging in zijn schatkistreserves, door te zeggen dat:

"Ik denk niet dat mensen aandelen van Apple kopen om blootstelling aan crypto te krijgen."

Toch gaf Cook aan dat "er andere dingen zijn waar we zeker naar kijken." Wat dat zou kunnen inhouden valt nog te bezien, maar zoals gemeld in mei, vroeg Apple in een vacature iemand met ervaring in cryptocurrencies en blockchaintechnologie voor een business development rol gericht op alternatieve betaalmethoden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram