Technologie

Apple onthult plannen voor generatieve AI

Tim Cook liet doorschemeren dat Apple baanbrekende plannen heeft met generatieve AI en benadrukte het transformerende potentieel ervan.
cryptostheen 2 min lezen
Apple onthult plannen voor generatieve AI
Apple onthult plannen voor generatieve AI

Tijdens de recente aandeelhoudersvergadering van Apple liet CEO Tim Cook intrigerende hints vallen over de toekomstige inspanningen van de techgigant op het gebied van generatieve artificiële intelligentie (AI), zoals gemeld door CNBC.

Cooks opmerkingen tijdens het gesprek weerklonken vol verwachting:

"Later dit jaar kijk ik ernaar uit om met jullie te delen op welke manieren we nieuwe wegen zullen inslaan in generatieve AI, een andere technologie waarvan we geloven dat die de toekomst opnieuw kan definiëren."

Cook benadrukte de immense mogelijkheden en de inzet van Apple om het "ongelooflijke doorbraakpotentieel" van generatieve AI te benutten door middel van substantiële investeringen. Hij benadrukte dat de technologie een revolutie teweeg kan brengen in de ervaringen van gebruikers en de productiviteit en het probleemoplossend vermogen kan verbeteren.

Integratie van gebruikersapparaten

Cook benadrukte dat de bestaande diensten van Apple al gebruikmaken van AI en noemde voorbeelden als de hand-tracking functie in de Vision Pro VR headset, hartslagmonitoring in Apple Watch en automatische noodoproepen op iPhones. Dit komt overeen met zijn woorden uit augustus 2023, waarin hij beweerde dat AI diep verankerd is in het hele productspectrum van Apple.

Volgens berichten van Reuters kunnen de AI-diensten van Apple afwijken van de traditionele op cloud gebaseerde modellen en mogelijk gebruikmaken van apparaten van gebruikers voor berekeningen. Cook benadrukte de formidabele AI-capaciteiten die inherent zijn aan elke Mac met Apple silicon en beweerde dat deze superieur zijn in het verwerken van AI.

Hoewel Apple niet officieel nieuwe AI-functies heeft aangekondigd, zinspeelde een rapport van Bloomberg van 15 februari op ontwikkelingen in Xcode, waaronder een functie die kan wedijveren met GitHub Copilot van Microsoft, die beide gebruikmaken van AI voor voorspellende codering.

Er wordt volop gespeculeerd over mogelijke AI-gestuurde functies, variërend van op maat gemaakte muziekafspeellijsten tot AI-verrijkte presentaties en zoekfuncties.

Mislukt autoproject kost meer dan $10 miljard

In een afzonderlijke onthulling van Bloomberg werd onthuld dat Apple zijn initiatief voor elektrische auto's heeft verruild voor de ontwikkeling van AI. Deze strategische verschuiving onderstreept de toewijding van Apple aan AI als kernfocusgebied voor innovatie.

Afgewezen plan voor openbaarmaking van AI-risico's

Bloomberg berichtte ook over de afwijzing van een voorstel van Apple aandeelhouders voor een transparantierapport over de ethische inzet van AI. Het voorstel was bedoeld om de zorgen over mogelijke vooroordelen, privacyschendingen en de gevolgen van automatisering voor de werkgelegenheid weg te nemen.

Het voorstel, dat was geïnitieerd door AFL-CIO Equity Index Funds, sluit aan bij soortgelijke verzoeken aan andere techgiganten en benadrukt de bredere zorgen van de industrie over de ethische dimensies en maatschappelijke implicaties van AI.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.