26 mei 2021

Apple zoekt manager voor 'alternatieve betalingen' met ervaring in crypto

Terwijl de cryptomarkt langzaam herstelt van de achtbaan van vorige week, geeft Apple voorzichtig een hint naar een stap naar de alternatieve betalingssector.

Wereldwijde technologiegigant Apple gaat een nieuwe manager voor bedrijfsontwikkeling aanwerven die gespecialiseerd is in alternatieve betalingen, wat aangeeft dat het grootste elektronicabedrijf ter wereld zich aangetrokken voelt tot digitale valuta’s.

De nieuwe vacature voor 'Business Development Manager - Alternative Payments' is eerder deze week op de website van Apple geplaatst. De nieuwe aanwerving zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van partnerschappen voor alternatieve betalingen en het definiëren van nieuwe manieren om producten op de markt te brengen.

Apple is op zoek naar een zakelijke professional met meer dan 10 jaar ervaring, waaronder een trackrecord van vijf jaar "met alternatieve betalingsproviders, zoals digitale portemonnees, BNPL, Fast Payments, cryptocurrency" en anderen.

Hoewel de vacature boeiend is, blijft Apple grotendeels aan de zijlijn van de cryptocurrency-industrie staan ​​en heeft het nog geen definitieve plannen aangekondigd om uit te breiden naar deze markt. Interessant is dat crypto handelsplatform Coinbase onlangs TikTok heeft ingehaald als de meest gedownloade app in de App Store.

Speculatie over Apple die de crypto-industrie betreedt, is de afgelopen maanden sterk toegenomen, toen investeerders zagen dat Tesla miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) toevoegde aan zijn strategische reserves. Volgens Paul Steves, een analist bij Royal Bank of Canada Dominion Securities, zou Apple niet alleen BTC aan zijn balans toevoegen, maar ook in een positie verkeren om de ontluikende industrie permanent te ontwrichten door de sector van crypto exchanges te betreden.

"Als Apple besluit om een cryptobeurs te beginnen, denken we dat het bedrijf onmiddellijk marktaandeel kan winnen en de volledige industrie kan verstoren", zei Steves in februari. "Het bedrijf kan met een paar klikken een kans van meerdere miljarden dollars ontgrendelen."

Met een marktkapitalisatie van $2,1 biljoen blijft Apple het grootste verhandelde bedrijf ter wereld. Het bedrijf had tijdens het meest recente kwartaal $192,8 miljard aan contanten beschikbaar, tegenover $207,06 miljard in het voorgaande kwartaal.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

26/05/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram