x Oud archief

Argentijnse wetgever wil wet doorvoeren die het mogelijk maakt om salaris te ontvangen in cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

Volgens Ramón is het voornaamste idee achter zijn project dat Argentijnen de koopkracht van hun salaris kunnen veiligstellen.

De fiatvaluta van Argentinië, de Peso lijdt namelijk onder een inflatie van 50% per jaar wat er voor zorgt dat de werkende Argentijn alsmaar minder met zijn geld kan kopen. Ramón verklaarde op zijn Twitter:

“Dit initiatief komt voort uit de behoefte om meer grip op het salaris te bevorderen, zonder dat dit een verlies van rechten inhoudt of blootstelling geeft aan situaties van misbruik in het kader van de arbeidsrelatie.”

In 2019 dwong de regering dienstverlenende exporteurs om hun inkomsten om te zetten van dollars naar Argentijnse peso’s via een door de Argentijnse Centrale Bank geautoriseerd wisselkanaal, dat momenteel een omrekeningskoers heeft die 78% lager is dan de omrekeningskoers van een andere markt, zoals de “beursdollar”. Hiermee kunnen er bepaalde obligaties gekocht worden met Argentijnse peso’s en verkocht worden voor Amerikaanse dollars in het buitenland.

Ramón gaf in zijn wetsvoorstel nadrukkelijk aan dat het loon gelijk zal blijven maar dat de betaling simpelweg in cryptomunten zal zijn die precies dezelfde waarde zal hebben als het salaris wat nu in peso’s betaald wordt. Het gaat hier dan ook om een stablecoin peso net als de tientallen varianten op de dollar zoals USDT , USDC en DAI.

Inflatie en Argentinië

Argentijnen werden geconfronteerd met een devaluatie van de peso van $0,02 naar $0,006 in slechts 18 maanden en een jaarlijks inflatiepercentage van meer dan 40%. 

Veel Argentijnen kopen dan ook dollars aan om hun koopkracht te beschermen. Tot op heden mogen ze slechts tot $200 per maand aankopen via de bank maar daar betalen ze maar liefst 65% belasting over.

Lokale cryptobeurzen hebben om die reden een toename van 600% in het volume gezien. Wat ongetwijfeld zal blijven stijgen totdat het wetsvoorstel van Ramón aangenomen wordt.

[mcrypto id=”8342″]

08/07/2021 – 14u00
Diego van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.