x Oud archief

Ark Invest CEO: "$1 biljoen is niets" in vergelijking met waar Bitcoin naartoe gaat

cryptostheen 1 min lezen

Bitcoin’s (BTC) marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen is nog maar het begin van de prijsontdekking van cryptocurrencies, betoogd Cathie Wood, CEO van vermogensbeheerder Ark Invest, tijdens een virtuele conferentie die gisteren werd gepubliceerd. Wood zei:

“Als we alle potentiële vraag ten opzichte van het beperkte aanbod bekijken, komen we op de lange termijn uit op ongelooflijke nummers. We zijn nog maar net begonnen. Eén biljoen dollars is niets vergeleken met waar dit ons uiteindelijk zal brengen.”

Ze voegde eraan toe dat één van de meest verrassende ontwikkelingen recent – welke ark niet had verwacht toen het bedrijf zijn institutionele rapport voorbereidde – is dat grote institutionele bedrijven reeds begonnen zijn hun kasreserves met Bitcoin te diversifiëren.

Woods legde uit:

“We hebben het Square zien doen, Tesla deed het, MicroStrategy, ik bedoel, het definieert nu deze bedrijven. En één van de redenen, zoals Tesla gisteren heeft aangekondigd, is dat het zaken wil doen in Bitcoin in verschillende regio’s van de wereld, onder andere op plaatsen waar de conversie van de ene fiatvaluta naar de andere, onbetaalbaar is.”

Een echt nieuwe niet-gecorreleerde activaklasse

Dit omdat Bitcoin de “eerste echt nieuwe activaklasse” is geworden die is ontstaan en het een lage correlatie met andere markten heeft, vulde ze verder aan. Het is dus aantrekkelijk omdat dit precies het soort activa waar veel beleggers in alle sectoren naar opzoek zijn. Wood zei:

“We denken wel dat Bitcoin de eerste nieuwe activaklasse is, een echt nieuwe activaklasse sinds de 1600s – sinds het begin van aandelen. Dus we zijn er behoorlijk enthousiast over.”

Tegelijkertijd drong Wood aan dat Amerikaanse beleggers zich moeten onthouden van verkopen en overbrengen van hun BTC totdat de interne inkomstenservice van Ark Invest hen passende begeleiding kan aanbieden. Wood voegde toe:

“De IRS heeft hier ook iets over te zeggen, dus als je enorme winsten in Bitcoin hebt, denk ik niet dat we veel van transacties willen dragen totdat we misschien enkele veranderingen op het belastingfront krijgen.”

Zoals DutchCryptoNews meldde, heeft Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve van de Verenigde Staten onlangs gezegd dat Bitcoin “in wezen een vervanging voor goud” is.


[mcrypto id=”8342″]

28/03/2021 – 19u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.