10 februari 2021

Ark's Cathie Wood legt uit hoe Bitcoin met $400.000 zou kunnen stijgen

Cathie Wood en vermogensbeheerder Ark Invest ziet de adoptie van Bitcoin door bedrijven als een goed alternatief voor fiatgeld op hun balans, terwijl BTC boven $40.000 wordt verhandeld.

Zelfs voordat Tesla (TSLA) de cryptomarkten maandag verraste met nieuws over de aankoop van $1,5 miljard Bitcoin (BTC) in januari, hadden investeerder Cathie Wood en haar team bij Ark Invest een model voor meer bedrijven om Bitcoin als alternatief te gebruiken op hun balans.

Wood vertelde vorige week aan Yahoo Finance Presents:

"We hadden verwacht dat instituties zouden beginnen over te stappen op Bitcoin en andere cryptovaluta, maar vooral op Bitcoin."

Volgens ‘Ark's Big Ideas for 2021’ is het idee dat als alle S&P 500 -bedrijven 1% van hun contanten aan Bitcoin zouden toewijzen, de prijs met ongeveer $40.000 zou kunnen stijgen. Als die bedrijven 10% van hun geld naar BTC verplaatsen, ziet Ark de cryptocurrency stijgen met $400.000.

Big Ideas 2021 // Bron: Ark Invest Research

Wood gaf aan dat de beweging van Square (SQ) en MicroStrategy's (MSTR) een bullish signaal waren voor Bitcoin en crypto in het algemeen en een routekaart voorschotelen voor openbare bedrijven om Bitcoin in te zetten als een legitiem alternatief voor contant geld.

“Wat mij en ons over het algemeen verbaasde, was om te kijken naar MicroStrategy - die … al het geld op zijn balans in BTC heeft gestopt - zelfs nog een aandelenaanbieding deed, zodat het meer geld op zijn balans kon zetten. En ik vind dat een beetje gek, want ik denk dat de toezichthouders hier iets over te zeggen zullen hebben,” zei Wood. "Maar toen zag je dat Square 1% van al zijn activa in Bitcoin stopte en ik denk dat je daar meer van zult zien."

Tesla's recente investering in Bitcoin bedraagt ongeveer 8% van de kasreserves van het bedrijf.

De oproep van Wood om Bitcoin dit jaar hoger te laten stijgen, is al goed ingehuldigd. BTC bereikte dinsdag een recordhoogte van bijna $48.000.

"Bitcoin heeft slechts een marktkapitalisatie van ongeveer $600 miljard [$800 miljard]. Dus op dit moment zelfs half zo groot als Apple of Amazon. Geeft dat geen mooi perspectief? Het is een heel groot idee, denk ik. Een veel groter idee dan Apple of Amazon."

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


10/02/2021 - 19u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram