Dutch Crypto News
11 december 2020

Atari gaat samenwerken met blockchain gamingplatform Enjin

Atari wil dat ontwikkelaars hun merk en token gebruiken om blockchain games te bouwen en gaat daarvoor een samenwerking aan met Enjin.

Retro gamingbedrijf Atari is een partnerschap aangegaan met Enjin om ontwikkelaars in staat te stellen om Enjin-aangedreven games te maken met behulp van zijn merk en IP. De deal, die Atari IP's zoals Pong, Breakout en Asteroids omvat, begint met een reeks sportgames die in 2021 live gaan.

De samenwerking markeert Atari's laatste stap in de blockchaingaming-wereld, die vorige maand begon met de lancering van zijn eigen Atari Token. Het bedrijf is van plan om diep in deze branche te duiken, aangezien het zijn 30-jarige innovatiestrategie voortzet. En het wil ontwikkelaars over de hele wereld in staat stellen zijn merk te gebruiken om hun eigen games te bouwen.

"We gaan een ecosysteem creëren op de blockchain. Atari games kunnen worden gebruikt om winst te genereren voor alle belanghebbenden. Ontwikkelaars zouden ook geld moeten kunnen verdienen,” zei Atari CEO Fred Chesnais.

Chesnais legde uit dat het bedrijf een standaard licentieovereenkomst biedt, waarmee iedereen een Atari game kan bouwen en de sterke merknaam kan gebruiken. "In plaats van je eigen game te ontwikkelen, kun je partner / ontwikkelaar worden van het Atari-merk", zei hij.

Het bedrijf - dat ongeveer 25 personeelsleden heeft die aan zijn crypto-opkomst werkt - bouwt ook zijn eigen set casinospellen, die momenteel worden getest, aldus de CEO. Wanneer deze worden gelanceerd, zullen er veel meer use-cases zijn voor het Atari token.

Lees meer over de lancering van het Atari Token.


11/12/2020 - 2u45
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram