x Oud archief

Avalanche Foundation onthult fonds van $290 miljoen om de groei van zijn netwerk te stimuleren

cryptostheen 2 min lezen

Het zogenaamde ‘Avalanche Multiverse’ programma – gefinancierd door vier miljoen AVAX tokens (ter waarde van ongeveer $290 miljoen tegen de huidige prijzen) – heeft tot doel de groei van subnets op het netwerk aan te moedigen.

De subnets zijn blockchains die verbonden zijn met Avalanche (AVAX), in die zin dat ze vergelijkbare tools en functies delen, maar die kunnen worden aangepast aan de eisen van specifieke apps.

Ze bieden ook meer zekerheid om te functioneren, wat betekent dat hun snelheid en kosten niet zullen worden beïnvloed door gebeurtenissen – zoals een populaire NFT drop – elders op het Avalanche blockchainnetwerk. Subnets kunnen ook een eigen token gebruiken in plaats van AVAX.

“Het is een soort blockchain als een service,” zei John Wu, president van Ava Labs. Hij voegde eraan toe dat subnets “alle kracht van Avalanche” behouden.

De lancering plaatst Avalanche in concurrentie met rivalen Cosmos (ATOM) en de parachains op Polkadot (DOT), blockchains die al soortgelijke functionaliteit bieden.

De aankondiging komt na de oprichting van een ander fonds van $180 miljoen in augustus vorig jaar, genaamd Avalanche Rush, dat tot doel had ontwikkelaars in de DeFi sector naar het netwerk te lokken. Vergelijkbare stimuleringsprogramma’s zijn al aangeboden door Ethereum (ETH) uitdagers Algorand (ALGO), Hedera (HBAR) en Celo (CELO) – en de eerste tekenen suggereren dat ze effectief zijn gebleken.

In het bericht benadrukte de Avalanche Foundation twee voorbeelden van projecten die al aan de gang zijn met een subnet: DeFi Kingdoms en een institutioneel DeFi initiatief met grote spelers uit de cryptocurrency industrie.

Eerste subnets op Avalanche

Het eerste subnet dat iets ontvangt via het Multiverse programma is NFT gamingproject DeFi Kingdoms, waarvoor $15 miljoen van het fonds opzij is gezet. Deze beloningen zullen worden uitgegeven in AVAX en een nieuw DeFi Kingdoms token genaamd CRYSTAL, dat naast het bestaande JEWEL token van het spel zal worden gebruikt.

Een ander belangrijk subnet richt zich op het maken van regelgevende toegang tot gedecentraliseerde financiën (DeFi) voor institutionele beleggers.

Ava Labs, dat helpt bij de ontwikkeling van Avalanche, heeft samengewerkt met Aave (AAVE), GoldenTree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie, Securitize en anderen om het subnet te bouwen. Deelnemers zullen zich moeten onderwerpen aan know-your-customer (KYC) controles.

“In dit geval kan een consortium helpen om te regelen wie er deelneemt aan dit subnet om zo conform te blijven met de regels en voorschriften,” zei Wu.

Incentive program voor subnets

Avalanche, gelanceerd in september 2020, is een proof-of-stake protocol dat zijn programmeringsplatform voor smart contracts aanprijst als de snelste blockchain. In proof-of-stake systemen moeten deelnemers tokens inzetten voor de kans om willekeurig geselecteerd te worden om transacties te valideren.

Ontwikkelaars moeten 2.000 AVAX tokens inzetten (ongeveer $144.000 tegen de huidige prijzen) om een subnet te creëren en te valideren.

Voor projecten die in aanmerking komen, kan het initiatief die kosten dekken. Maar het programma kan ook beloningen uitdelen aan gebruikers van subnets en liquidity mining providers, uitbetaald aan entiteiten die tokens inzetten om transacties in subnets te helpen valideren.

De Avalanche Foundation zei dat het stimuleringsprogramma in minstens zes fases zal worden opgedeeld om meerdere groepen van projecten te ondersteunen.

Verschillende subnets zijn al gecreëerd op Avalanche – waaronder één door Shrapnel, een first-person shooter videospel dat onlangs $10,5 miljoen aan financiering ophaalde. Maar DeFi Kingdoms is het eerste project dat fondsen krijgt onder het Multiverse programma, volgens D’Onorio DeMeo van Ava Labs.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.