21 januari 2021

Azië is goed voor bijna de helft van wereldwijde handel in cryptocurrencies

Crypto-activiteit in Azië is gelijk aan die in de VS en Europa samen, volgens een rapport van Messari.

Onderzoek door Messari heeft zich verdiept in het Aziatische cryptolandschap en onthulde dat de regio verantwoordelijk is voor bijna de helft van alle handel in digitale activa, en beschikt over zes van de tien grootste bedrijven die zich bezighouden met blockchain.

Het rapport, geschreven door onderzoeksanalist Mira Christanto, bevestigde dat China, Japan, Korea, Hong Kong en Singapore marktleiders zijn met grote liquiditeitspools, en voegt eraan toe dat ook andere Aziatische landen een groot potentieel hebben.

"Aangezien Azië 60% van de wereldbevolking uitmaakt, zijn infrastructuurbedrijven over de hele wereld geïnteresseerd in het aanboren van deze groeiende markt."

China domineert ook in termen van 'whale'-activiteit en grotere handelsposities, voegde het rapport eraan toe;

“Oost-Azië (voornamelijk China) wordt gedomineerd door grotere transacties met 90% van alle volumes boven de $10.000. Oost-Azië houdt zich bezig met meer kortetermijntransacties over een grotere verscheidenheid aan activa, vergeleken met Noord-Amerika, waar de focus meer ligt op langetermijnbezit van Bitcoin."

Onder verwijzing naar gegevens van Chainalysis, stelde het rapport dat Azië in de periode van 12 maanden tot juni 2020 43% van de wereldwijde cryptocurrency-activiteit voor zijn rekening nam, of bijna $300 miljard aan transacties. Crypto-activiteit in Azië alleen is gelijk aan de combinatie van de Verenigde Staten en Europa samen, voegde Christanto eraan toe.

Cryptocurrency activiteit van juli 2019 tot juni 2020 // Bron: Messari, Chainanalysis

Tijdens de recente rally op de cryptomarkt waren er verschillende grotere dalingen tijdens de Aziatische handelssessies, wat leidde tot kritiek op sociale media over de invloed van de regio op de markten.

Uit het rapport bleek dat van de top 20 crypto-projecten meer dan 40% van de marktkapitalisatie in Azië is gevestigd. Bedrijven in de regio zijn goed voor 94% van de BTC futures-volumes.

Azië domineert de cryptomarkt // Bron: Messari

"Eind 2019 waren zes van de tien grootste cryptobedrijven ter wereld gevestigd in Azië."

Dit waren Binance, Bitmain, Canaan, Block.one, Ebang en Liquid - waarvan de helft rechtstreeks verband hield met Bitcoin mining. China heeft momenteel 65% van de rekenkracht van Bitcoin in handen, maar Maleisië komt ook in de top vijf en is goed voor 4,33% van de wereldwijde rekenkracht vanwege de gunstige elektriciteitskosten.

Azië domineert wereldwijde Bitcoin rekenkracht // Bron: Messari

Ondanks de constante druk van de overheid, heeft China zichzelf gepositioneerd als een blockchain-hub en zal het het eerste land zijn dat een Central Bank Digital Currency (of Digital Currency / Electronic Payment zoals het daar wordt genoemd) uitrolt.


21/01/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram