x Oud archief

Bank of America beweert dat het slechts $93 miljoen kost om de prijs van Bitcoin met 1% te verhogen

cryptostheen 2 min lezen

De ondertussen beruchte onderzoeksbrief van de Bank of America (BoA) die Bitcoin opnieuw probeert in het slechte daglicht te plaatsen, bevat ook een onderzoek dat suggereert dat er slechts $93 miljoen aan instroom nodig is om de prijs van Bitcoin met één procent te verhogen.

“Bitcoin is buitengewoon gevoelig voor de toegenomen vraag naar dollars”, aldus de notitie geschreven door Bank of America -strateeg Francisco Blanch, met bijdrages van Philip Middleton en Savita Subramanian.

Uit de analyse bleek dat er ten minste $2 miljard aan instroom nodig zou zijn om de goudprijs met één percentiel te laten stijgen, terwijl meer dan $2,25 miljard nodig zou zijn om dezelfde prijsimpact uit te oefenen op staatsobligaties met een looptijd van meer dan 20 jaar.

“We schatten dat een netto-instroom in Bitcoin van slechts $93 miljoen zou resulteren in een prijsstijging van 1%”, concludeerde het rapport en voegde toe:

“Wat heeft de afgelopen jaren en vooral in 2020 de enorme opwaartse druk op de prijzen van Bitcoin veroorzaakt? Het simpele antwoord: een bescheiden instroom van kapitaal.”

Met de marktkapitalisatie van Bitcoin van bijna $1,1 biljoen die overeenkomt met ongeveer 10% van die van goud, suggereert het onderzoek dat Bitcoin twee keer zo volatiel is, ondanks het feit dat het activum al bijna twaalf jaar bestaat.

De onderzoekers van de Bank of America schrijven de kleine kosten die nodig zijn om de prijs van Bitcoin te verschuiven toe aan zware accumulatie van whales, waardoor het aantal munten dat op beurzen kan worden gekocht, afneemt. “Als we naar gedetailleerde blockchain-data kijken, zien we dat de grootste adressen nog nooit in totaliteit zijn verkocht sinds de pandemie begon”, verklaarden ze.

De beweringen van Bank of America lijken in grote lijnen in overeenstemming te zijn met de bevindingen van het crypto-analysebedrijf Glassnode, dat schatte dat 78% van het aanbod van Bitcoin illiquide was sinds december 2020, waardoor slechts 20% van het circulerende aanbod beschikbaar was voor handel op exchanges.

Nu het aantal nieuwe entiteiten dat actief is op het netwerk van Bitcoin stijgt tot ongekende niveaus, strijden steeds meer investeerders om een ​​steeds schaarser deeltje Bitcoins, wat resulteert in pieken in de vraag die de prijzen met gemak opdrijven.

Eerder deze maand schatte Glassnode dat 95% van de BTC die voor het laatst werden verhandeld in de afgelopen drie maanden on-chain is verplaatst, wat nog eens bewijst dat whales hun munten voor de lange termijn wegstoppen. De medeoprichters van het bedrijf, “Jan & Yann”, twitterden:

Ondanks de bevinding van Bank of America die de BTC bull-case van Glassnode lijkt te ondersteunen, nam het rapport een zeer negatieve toon aan met betrekking tot Bitcoin in het algemeen – waarbij het crypto-activum werd verworpen omdat het volatiel, vervuilend en een ‘onpraktisch’ betaalmiddel is.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

19/03/2021 – 07u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.