8 november 2020

Bank of England drukt £150 miljard bij om de economie te stimuleren

De Bank of England heeft een nieuwe ronde van economische stimuleringsmaatregelen aangekondigd om haar noodlijdende economie draaiende te houden. Maar problemen blijven zich opstapelen.

De Bank of England zei donderdag dat het voor meer dan £150 miljard ($196 miljoen) aan staatsobligaties zou opkopen om een ​​noodlijdende economie nieuw leven in te blazen nu het land een tweede lockdown ingaat.

De stap - door experts "groter dan verwacht" genoemd - zou de marktvraag helpen creëren en de financieringskosten voor de overheid verlagen, aldus een rapport van Bloomberg.

Obligaties zijn financiële instrumenten met een vaste rente die een onderliggende lening vertegenwoordigen en die worden gebruikt om geld op te halen bij rijke investeerders, zoals hedgefondsen, family offices en schenkingsfondsen.

Dit jaar, terwijl landen over de hele wereld terugdeinzen voor de nadelige gevolgen van het coronavirus, hebben regeringen ingegrepen om voor miljarden dollars aan obligaties terug te kopen met nieuw kapitaal, een proces dat in de volksmond bekend staat als 'kwantitatieve versoepeling' (QE - lees DCN Crypto Gids)

Na de verhuizing van donderdag heeft de Britse regering dit jaar in totaal voor meer dan £200 miljard ($262 miljard) aan obligaties opgehaald. De schuld van het land is ook verder gestegen: het staat op het moment van drukken boven de £2 biljoen ($2,62 biljoen).

Ondertussen kondigde het VK, om nog meer voor zijn burgers te kunnen zorgen, gisteren ook de verlenging van zijn verlofprogramma aan - waarbij de regering tot 80% van het loon zou betalen van 9 miljoen mensen die in verschillende sectoren werken. De kosten hiervan zullen naar verwachting nog eens £25 miljard ($32 miljard) bedragen, schatten analisten van Bloomberg.

Maar ondanks de verschillende maatregelen om de economische pijn aan te pakken, zijn er nog steeds problemen. De Bank of England zei dat ze verwacht dat de economie in het vierde kwartaal van 2020 zal krimpen, wat bijdraagt ​​aan de aanhoudende economische ellende als onderdeel van de Brexit-onderhandelingen.

"Het is een buitengewone situatie", zei bankregering Andrew Bailey in een verklaring en voegde eraan toe: "Het is nog lang niet voorbij."

De huidige economische achtergrond is vergelijkbaar met het scenario van 2008 van kwantitatieve versoepeling en het drukken van geld, waaruit destijds Bitcoin ontstond, een activum dat niet wordt aangedreven door gecentraliseerd beleid of dat onderhevig is aan extra uitgifte. Een troef die op dit moment de prijs omhoog schiet.

Lees er meer over in onze Crypto Gids


8/11/2020 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram