x Oud archief

Banken die weigeren met crypto te werken, zullen een flinke prijs betalen: Binance CEO CZ

cryptostheen 1 min lezen

Changpeng Zhao “CZ” benadrukte zelfs de indrukwekkende prestaties van DOGE, ondanks het feit dat hij geen Dogecoin had. De crypto-miljardair lijkt echter meer te zeggen over de weigering van de traditionele markt om samen te werken met de cryptocurrency-markt en de gevolgen die aan hun actie kunnen voorafgaan.

In een tweet die sindsdien is geretweet en door vele duizenden geliked is, wat impliceert dat vele anderen de mening van CZ delen, schreef de oprichter van Binance op een nogal spreekwoordelijke manier:

“Banken die weigeren met crypto te werken, zijn als boekhandels die weigeren met internet te werken.”

Nu de vraag naar Bitcoin die van goud en andere toonaangevende beleggingen omver werpt, is het duidelijk dat een groot deel van de wereldbevolking veel interesse heeft naar Bitcoin.

Het is echter cruciaal om op te merken dat de structuur van banken niet volledig overeenkomt met cryptocurrencies, vandaar hun verzet om samen te werken met cryptobeurzen.

Een gebruiker onder het commentaargedeelte van CZ merkte het volgende op:

“Natuurlijk zijn ze bang, aangezien het grootste deel van hun inkomsten gebaseerd is op vergoedingen en fractioneel bankieren. Nu met crypto verliezen ze hun bedrijfsmodel. Too big to fall is een geloof van gisteren.”

Hoewel zijn standpunten objectief correct zijn, stelt CZ dat banken, net als elk ander bedrijf, een flinke prijs zouden kunnen betalen als ze weigeren hun bedrijfsmodel te upgraden naar de huidige marktvraag.

In een reactie schreef CZ:

“Bedrijven die vasthouden aan hun bestaande bedrijfsmodellen is waarschijnlijk de grootste reden waarom zelfs grote bedrijven kapot gaan.”

De relatie tussen banken en de cryptocurrency-industrie is al instabiel geweest vanaf het moment dat Bitcoin werd uitgevonden. Wereldwijd is er geregeld sterke weerstand van de overheid met betrekking tot cryptocurrency exchanges die samenwerken met banken.

Dit was eerder dit jaar het geval in Nigeria, toen de centrale bank van het land banken verbood om met exchanges samen te werken. Ondertussen heeft crypto bewaringsbedrijf NYDIG bekend gemaakt dat Amerikaanse banken nu meer dan ooit geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies.

Het bedrijf ontdekte dat banken zich bewust waren van het feit dat hun klanten USD overboekten naar cryptobeurzen zoals Kraken en Coinbase om cryptotransacties uit te voeren. In een poging klanten te behouden en aan deze eisen te voldoen, staan meer en meer Amerikaanse banken open voor de cryptomarkt.

[mcrypto id=”8342″]

10/05/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.