x Oud archief

Bedrijven in Florida gaan binnenkort belastingen kunnen betalen in cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

Pro-crypto gouverneur Ron DeSantis heeft een nieuw plan aangekondigd voor bedrijven in Florida dat het betalen van belastingen in digitale activa mogelijk zou maken. DeSantis zei volgens Bloomberg dat tal van bedrijven in Florida belasting willen betalen met cryptomunten en dat de Amerikaanse staat ermee bezig is.

Gouverneur DeSantis heeft zijn standpunten actief verdedigd en heeft de staat actief gemoderniseerd om er een opkomende crypto hub voor digitale investeringen van te maken, wat al heel wat bedrijven heeft aangetrokken naar steden zoals Miami. Terug in december, stelde DeSantis een programma voor dat bedrijven staatskosten in cryptomunten zou laten betalen.

De brede implementatie van digitale activa in bepaalde delen van de Verenigde Staten zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de burgemeester van de op één na grootste stad in Florida, Francis Suarez, die zei dat hij een deel van zijn loon in Bitcoin (BTC) zou ontvangen in plaats van de Amerikaanse dollar (USD).

DeSantis, die wordt beschouwd als een potentiële Republikeinse presidentskandidaat in 2024, liet zien dat hij het verschil begrijpt tussen digitale valuta’s van centrale banken en gedecentraliseerde en ongereguleerde BTC. Hij uitte ook zijn bezorgdheid over het uitvoerend bevel dat een breed onderzoek startte naar de voor- en nadelen van de digitale munt die door een centrale bank wordt gecontroleerd.

Zoals de burgemeester al eerder aangaf, maakt hij zich zorgen over het vermogen van één centrale autoriteit om beslag te leggen op en volledige controle uit te oefenen over een activum dat wordt gebruikt om bepaalde goederen te kopen en dat in feite fungeert als de munteenheid van het land.

Tal van cryptocurrency en blockchain experts merkten op dat CBDC’s niets anders zullen brengen dan overdreven regulering over de fondsen van mensen, aangezien bijna elk type gecentraliseerde digitale valuta gemanipuleerd zou kunnen worden door een derde partij.

In analogie met tokens en munten zoals USDT van Tether, kan de uitgever van het token een bepaalde hoeveelheid tokens vernietigen (burning), aanmaken (minting) en beperken, zelfs als ze al zijn verworven door gebruikers.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.