31 januari 2022

Beduidend analyserapport benadrukt groei van DeFi en NFT's in 2021

Nansen heeft een rapport uitgebracht over de groei van DeFi in 2021. Het document benadrukt hoe het erin slaagde om te blijven groeien. NFT's hebben ook een opmerkelijk jaar achter de rug, met veel nieuwe wallets die hierdoor een groei hebben doorgemaakt.

Nansen, een platform voor statistieken en analyses gesteund door Coinbase Ventures en a16z, heeft een rapport gepresenteerd over het gedrag en de groei die gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT's) in het afgelopen jaar hebben doorgemaakt.

Het document, getiteld 'Nansen's State of The Crypto Industry Report 2021', benadrukt hoe de groei van DeFi versnelde en NFT's stegen als een belangrijk onderdeel van de crypto-industrie, evenals andere industrieën - tot zelfs het aantrekken van beroemdheden.

Wat DeFi betreft, schat Nansen de groei van de markt ten opzichte van 2020 op 1.120% in TVL. Hoewel Ethereum (ETH) het jaar eindigde met 70% dominantie in de DeFi sector, opende het onvermogen van het blockchainnetwerk om te schalen de deuren voor andere oplossingen om op te komen.

Aantal transacties op BSC vs ETH // Bron: Nansen

Binance Smart Chain (BNB) en Polygon (MATIC) waren twee van deze netwerken die het aantal transacties op Ethereum heeft overtroffen met respectievelijk 1.345% en 760% op hun hoogtepunten. Op dezelfde manier bereikten Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) een aanzienlijke toestroom van activiteit op hun netwerken.

Als het gaat om de activiteit in protocollen, waren Uniswap (UNI) en Aave (AAVE) er twee die significante bewegingen registreerden, daarnaast zag Lido, een Ethereum Consensus Layer staking protocol (ETH 2.0), ook de deelname van grote ETH whales.

Marktwaarde van alle stablecoins // Bron: Nansen

USDT kreeg in 2021 te maken met verscherpt toezicht. Hoewel het nog steeds de grootste stablecoin is qua marktkapitalisatie, is USDC de kloof snel aan het dichten. De marktwaarde van USDT groeide met 2,9x terwijl USDC met 8,3x groeide.

De nieuwe stablecoin UST van Terra (LUNA) is het afgelopen jaar het sterkst gegroeid, met een stijging van 5.431% in 2021. Dit is grotendeels te danken aan de jaarlijkse intrest (APY) van bijna 20% via het Anchor Protocol (ANC).

Een ander opmerkelijk fenomeen van vorig jaar was de opkomst van de NFT sector. Met projecten als Cryptopunks en Bored Yacht Ape Club op kop, wisten deze digitale verzamelobjecten of digitale kunst aandacht te trekken van beroemdheden als Stephen Curry, Jay-Z en anderen die hun profielfoto's op sociale media hebben vervangen met afbeeldingen van deze NFT's.

Gegevens uit het rapport geven aan dat de NFT sector sterk bloeide in 2021, met twee opmerkelijke pieken gedurende het jaar. Het meeste handel vond plaats rond 29 augustus, met een verkoop van 132.000 ETH, ter waarde van $422 miljoen. NFT's registreerde een verkoop van 4,6 miljoen ETH ter waarde van $17 miljard.

Nansen maakt ook een opmerking over de opkomst van smart money verbonden aan deze nieuwe markt, met de top 10 handelaren die meer dan $185 miljoen aan winsten boekten.

NFT's en crypto gaming // Bron: Nansen

Het bedrijf gelooft dat soortgelijke thema's dit jaar zullen blijven groeien en ontwikkelen. DeFi, kwaliteitsvolle gedecentraliseerde applicaties (dApps), gedecentraliseerde stablecoins, overheidsregulering en innovaties in de NFT en gamingsector zijn enkele van deze thema's.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram