13 juni 2021

Belangrijke mijlpaal voor Bitcoin - Taproot activering gepland in november

Nu Taproot de 90% kritische consensus bereikt heeft onder miners, is alles nu klaar voor de activering van één van de belangrijkste Bitcoin upgrades later in november.

De Taproot upgrade heeft de eerste belangrijke mijlpaal op weg naar zijn activering bereikt, aangezien 90% van de Bitcoin (BTC) mining rekenkracht binnen het huidige epoch signaal geven voor een verbetering van het Bitcoin Core protocol.

Gegevens van Taproot.watch, een webpagina gemaakt door ontwikkelaar die werkt aan Bitcoin Hampus Sjöberg, laten nu zien dat de ‘lock-in’-fase is voltooid.

Alle erkende mining pools gaven een positief signaal voor de upgrade (soft fork), waarbij Slush Pool dit als eerste deed. Het is misschien passend dat Slush Pool ook blok 687285 heeft gedolven dat de Taproot lock-in verzegelde.

AntPool en F2Pool - de twee grootste Bitcoin mining pools op basis van hun rekensnelheid (hashrate) - behoorden ook tot één van de eerste supporters van de activering van Taproot in de miningsector.

In een gesprek met kernontwikkelaar Pieter Wuille legde hij de activeringsstap voor Taproot uit en verklaarde: "Volgens BIP341 is de activering automatisch op blokhoogte 709632 - die wordt verwacht rond 14 november 2021."

Wuille gaf ook commentaar op de betekenis van Taproot en voegde toe:

“Het is de eerste consensuswijziging sinds Segwit in augustus 2017 werd geactiveerd. Het breidt de scriptmogelijkheden van Bitcoin uit op manieren die bepaalde dingen goedkoper maken (vooral complexere applicaties zoals multisig en layer2 oplossingen), en het biedt meer privacy door vaak te verbergen wat de exacte bestedingsregels waren.”

Volgens Wuille is de activering in november nog maar het begin, aangezien het echte werk zal zijn om de software te bouwen om de voordelen van de protocolverbetering te benutten.

De historische betekenis van 12 juni voor Bitcoin is ook verder gegaan dan Taproot, aangezien er op die dag een recordaantal transacties in één enkel blok werd gedolven. Gegevens van Blockchair tonen 4.075 transacties op blokhoogte 687249.

Bitcoin block 687249 // Bron: Blockchair.com

Dit recordcijfer is bijna twee keer het gemiddeld aantal transacties per blok dat op 11 juni werd geregistreerd en vier keer het normaal aantal transacties voor blocks op het Bitcoin blockchainnetwerk.

Nu de hashrate daalt te midden van een strenger beleid in China, kan het gemiddelde van het aantal transacties op zaterdag te wijten zijn aan een vertraging van de blokproductie, waardoor meer transacties in één enkel blok moesten worden opgenomen.


13/06/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram