6 september 2021

Belgische startup debuteert cryptobetalingen voor parkeertickets

Een in België gevestigde startup voor digitaal parkeren heeft betalingen met cryptomunten voor parkeertickets geïntroduceerd.

Seety, een digitale startup gevestigd in België, heeft cryptobetalingen voor parkeertickets geïntroduceerd.

Volgens een rapport van DataNews, heeft het bedrijf, dat één van de bedrijven is die door het Belgische acceleratorprogramma Start it @KBC is gebootstrapped, een betalingsfunctie met cryptocurrencies uitgerold in Antwerpen en Brussel.

Sinds afgelopen weekend kunnen gebruikers van Seety Bitcoin (BTC) gebruiken om parkeergeld te betalen in beide steden.

Naast Bitcoin kunnen klanten ook cryptocurrencies gebruiken zoals Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) en Litecoin (LTC), evenals stablecoins zoals Dai en USD Coin (USDC).

Klanten die crypto willen gebruiken om voor een parkeerplaats te betalen, zullen de cryptomunten gebruiken om Seety credits te kopen op de app van het bedrijf. Volgens het rapport hoeven klanten geen extra kosten te betalen als ze crypto gebruiken.

De Seety app heeft naar verluidt meer dan 355.000 gebruikers in België en Nederland en streeft naar een jaaromzet van meer dan €2 miljoen tegen 2022.

Voor het bedrijf is het gebruik van crypto om voor parkeerplaatsen te betalen een indicatie van hoe cryptocurrencies uiteindelijk een grotere adoptie zullen krijgen in alledaagse microtransacties. Seety verwacht dat de adoptie van cryptomunten zal groeien zodra tokens milieuvriendelijker worden.

De Seety app claimt gebruikers in België in staat te stellen de goedkoopste parkeerzones te vinden en boetes te vermijden met een simplistisch proces dat "twee klikken" vergt. De app heeft zijn toegang daarnaast uitgebreid tot meer dan honderd steden en gemeenten in Nederland en is te downloaden op zowel iOS als Android.

Seety app beschikbaar op iOS en Android // Bron: Seety.co

Het gebruik van Bitcoin voor het betalen van parkeertickets gaat al terug tot 2014 met de ter ziele gegane Brawker app. Tegenwoordig worden cryptobetalingen voor kleine transacties steeds populairder, hoewel er nog steeds aanzienlijke hindernissen in de weg staan voor een bredere adoptie.

Crypto creditcards en stablecoins helpen ook om het proces van het uitgeven van cryptomunten te vereenvoudigen, terwijl het voor handelaren gemakkelijker wordt om crypto betalingsmogelijkheden aan boord van hun platforms te brengen.

Visa verklaarde onlangs zelfs dat zijn crypto betaalkaarten in de eerste helft van 2021 meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies hadden verwerkt.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


06/09/2021 - 14u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram